Službeno potvrđeno

Zdravko Mamić odbio policijsku zaštitu “jer ne vjeruje u sustav i čelništvo policije”

Hina

Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Mamić je 22. kolovoza pogođen metkom u nogu u zaseoku Vidovićima kod Tomislavgrada, a napad zajednički istražuju hrvatska i bosanskohercegovačka policija



 Dinamov savjetnik Zdravko Mamić odbio je policijsku zaštitu koja mu je ponuđena nakon napada u Tomislavgradu, potvrdilo je u petak Ravnateljstvo policije.


Mamić je 22. kolovoza pogođen metkom u nogu u zaseoku Vidovićima kod Tomislavgrada, a napad zajednički istražuju hrvatska i bosanskohercegovačka policija.


U policiji navode da s kolegama iz Bosne i Hercegovine rasvjetljavaju sve okolnosti tog događaja.




Mamić je pogođen metkom u nogu u zaseoku Vidovićima, u mjestu Zidinama pokraj Tomislavgrada, gdje je stigao kako bi sudjelovao na misi zadušnici za pokojnog oca.


Nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja u Tomislavgradu prema vlastitoj je odluci otputovao u Zagreb gdje je liječenje nastavio u KB-u Sveti Duh, iz koje je na kućno liječenje pušten 25. kolovoza.


Policijski izvori u Hercegbosanskoj županiji Hini su potvrdili da su na mjestu napada istražitelji pronašli dva zrna koja su ispaljena iz vatrenog oružja maloga kalibra.


Po riječima policijskog dužnosnika bliskog istrazi pronađena su dva zrna od metaka kalibra 7,65 milimetara koji se koristi za male pištolje za ‘nužnu obranu’ ili pak za strojnicu marke škorpion. Jedno od zrna otkriveno je u jednoj od obližnih kuća, a drugo u automobilu.


Na konferenciji za novinare u srijedu Mamić je, među ostalim, ponudio milijun kuna za informacije o napadu na njega, a kazao je i da je odbio policijsku zaštitu “jer ne vjeruje u sustav i čelništvo policije”.