Gasilo pet vatrogasnih društava

Zaposlenik hotela ozlijeđen u požaru u Mirnom kutku u Otočcu. Šteta je velika

Marin Smolčić

Foto Facebook Vatrogasci su naši heroji

Foto Facebook Vatrogasci su naši heroji

Unatoč izuzetno brzoj intervenciji vatrogasaca izgorjelo je cijelo potkrovlje i materijalna šteta je velika



OTOČAC Kako smo već javljali, sinoć iza 20 sati izbio je požar na hotelu „Mirni kutak“ u Gornjoj Dubravi u Otočcu. Ovaj renomirani hotel je obiteljski posao Franje Markovića koji je započeo s radom uoči Domovinskog rata i do danas je postao poznat i izvan granica Hrvatske.


Požar je izbio na trećoj etaži, potkrovlju hotela gdje su također smještene sobe. Od vatrogasaca doznajemo kako je riječ o drvenoj konstrukciji i izolaciji knauf. Unatoč izuzetno brzoj intervenciji vatrogasaca izgorjelo je cijelo potkrovlje i materijalna šteta je velika. Prilikom gašenja jedan zaposlenik hotela je lakše ozlijeđen.


Županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović bio je na poprištu odmah po dojavi.




– Vatrogasce je pozvala policija i 17 vatrogasaca DVD-a Otočac stigli su na požarište u doista rekordnom vremena. Budući je riječ o velikom objektu okruženom gospodarskim zgradama odmah sam u pomoć pozvao DVD Sinac, Brinje, Vrhovine i JVP Gospić, tako da je požar gasilo 30 vatrogasaca, rekao nam je zapovjednik Ostović.


U Mirnom kutku bila su smještena 32 gosta iz Južne Koreje koji su prevezeni u hotel Macola u Korenici. Nitko od njih nije ozlijeđen u požaru.


Očevid je u tijeku, a na putu prema Gospiću su stručnjaci zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”, pa će se tijekom dana znati koji je uzrok ovog požara.