Akcija "Ronhill"

Zaplijenjena tona i pol duhana namijenjena “crnom tržištu” u Hrvatskoj i BiH

Hina



Više od tone i pol duhana namijenjenog ilegalnom tržištu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini zaplijenili su carinski inspektori u toj zemlji, potvrdili su u nedjelju iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO).


Akcija kodnog naziva ”Ronhill” provedena je u mjestu Obudovac na području Tuzle a ukupna vrijednost zaplijenjenog krijumčarenog duhana iznosi 170 tisuća konvertibilnih maraka (oko 87 tisuća eura). 


Na temelju naloga kojega je izdao Sud BiH inspektori su krijumčareni duhan otkrili tijekom pretrage obiteljske kuće i pomoćnih objekata na imanju u vlasništvu osobe inicijala P.P.




Pronađeno je 1033 kilograma sitno rezanog duhana bez trošarinskih markica i 685 kilograma duhana u listu.


P.P. će sukladno zakonu biti kazneno prijavljen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedopištenog prometa proizvoda pod psoebnim poreznim režimom.


Iz sjedišta UNO naveli su kako su inspektori njihova područnog ureda u Tuzli uključujući i akciju  “Ronhill” uspjeli otkriti i zaplijeniti ukupno 1700 kilograma rezanog duhana, 685 kilograma duhana u listu, 5643 kutija švercanih cigareta te više od  55 tisuća komada ručno punjenih cigareta.