Podignuta optužnica

Zabio se u njih s više od 140 na sat! Optužen vozač koji je drogiran napravio kaos na naplatnim kućicama

Hina

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

U naletu BMW-a vozač i putnica iz škode su zadobili mnogobrojne teške ozljede, dok je dijete iz tog vozila zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede



Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je u utorak optužnicu protiv 35-godišnjaka koji se u srpnju pod utjecajem droga i lijekova zaletio u kolonu automobila na naplatnim kućicama kod Svete Helene.


Okrivljenika terete da je 11. srpnja oko 12,40 sati, vozeći prebrzo BMW čakovečkih oznaka pod utjecajem droga i lijekova, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe osobito teško ozlijeđene.


Vozač BMW-a, stoji u optužnici, zbog utjecaja droge i lijekova nije bio sposoban za sigurnu vožnju te je propustio brzinu kretanja svog vozila uskladiti s prometnim znakovima upozorenja na naplatnoj postaji i znakovima ograničenja brzine. Uz to, vozač nije zaustavio vozilo na prometni znak koji upozorava na naplatne kućice.




Okrivljenik je u nastavku vožnje brzinom do 143 kilometara na sat, bez zaustavljanja vozila i izbjegavanja naleta na vozila ispred sebe, prednjim dijelom BMW-a udario u škodu octaviju, koja se kretala usporeno radi nailaska na naplatnu postaju.


Uslijed nepropisne okrivljenikove vožnje, škoda octavia je odbačena u stranu te je udarila u betonsku barijeru i naplatnu postaju. Potom je u rotaciji i prevrtanju naletjela i na drugo vozilo koje je bilo zaustavljeno zbog plaćanja cestarine te se prevrnulo.


U naletu BMW-a vozač i putnica iz škode su zadobili mnogobrojne teške ozljede, dok je dijete iz tog vozila zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.


Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u podignutoj optužnici predložilo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor, koji je ranije bio određen, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.