Presudne sekunde

ŽRTVA SLAVLJA Pritvoren Nijemac koji je pregazio suprugu u Malinskoj: Ne zna kako je Birgit završila pod kotačem

Slavica Kleva

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



RIJEKA Da su doslovno sekunde ponekad presudni faktor koji odlučuje o trenutku kada će se veselje i radost pretvoriti u tragediju, svjedoči slučaj bračnog para turista iz Njemačke koji su provodili godišnji odmor u Poratu kraj Malinske. Euforija i slavljenički zanos završetkom finalne nogometne utakmice Svjetskog prvenstva za 59-godišnju Birgit C. Sauer završio je smrtnim ishodom – automobilom ju je pregazio njezin partner Hans Dieter Sauer, 62-godišnji inženjer elektrotehnike.


Sauer je danas ispitan na državnom tužilaštvu, a nakon toga je prepraćen k sucu istrage Županijskog suda Vladi Bosneru pod sumnjom da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Sauer je u nedjelju oko 20.05 sati u prostoru lučice Porta sjedeći za upravljačem jakog VW Tuarega namjeravo voziti iako je bio pod utjecajem alkohola. Izmjerena količina apsolutnog alkohola u krvi iznosila je 1,25 promila.


Kako stoji u prijedlogu za određivanje istražnog zatvora zamjenika Općinske državne odvjetnice, tužitelja Igora Vrankovića, Sauer je »olako držao da time neće ugroziti  život i tjelesni integritet svoje supruge« koja ga je pokušavala spriječiti u nakani da upravlja vozilom.  Rukama se držala za okvir prozorskog stakla vozačevih vrata vozila, ali u tom trenutku suprug je snažno startao vozilom, pa kad se vozilo pokrenulo ona je pala na kolnik. Ali tragedija je tek uslijedila jer je Hans Sauer zadnjim lijevim kotačem prešao preko tijela supruge. 


Opširnije u tiskanom izdanju