Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Pušten na slobodu

ZNA SE ČAK I TOČNO VRIJEME Neopreznog radnika koji je izazvao veliki požar odala video snimka

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 20. veljača 2018. u 7:03 2018-02-20T07:03:29+01:00

Na snimci se jasno vidi kako je jedan radnik neoprezno istresao pepeljaru – izjavio nam je naš izvor

Golemi požar – što je proteklog petka zahvatio sedam velikih hala u nizu na Škurinjama, prvenstveno pogone tvrtke Elgrad, te pričinio višemilijunsku štetu – izazvan je nepažnjom radnika. Pokazala to istraga o katastrofalnom požaru, čiji je ključni nalaz da je požar planuo nakon što je jedan zaposlenik Elgrada ispraznio pepeljaru s opušcima u plastičnu vreću za otpad i napustio skladište.

Policija je privela i uhitila osumnjičenog 35-godišnjaka, kojeg se tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, da je »doveo u opasnost živote i imovinu općeopasnom radnjom i sredstvom«. Okrivljenog djelatnika policija je jučer poslijepodne privela na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, nakon čega je pušten da se u daljnjem kaznenom postupku brani sa slobode. 

Službeno nije priopćeno kako je došlo do rasvjetljavanja krucijalnih trenutaka prije izbijanja velikog požara i što je presudilo da se za kratko vrijeme uspije otkriti uzrok izbijanja požara što je postao tema dana u Rijeci. No, neslužbena saznanja do kojih je došao Novi list kazuju da je odlučujuća bila snimka videonadzora u tvrtki Elgrad.

– Na snimci se jasno vidi kako je jedan radnik neoprezno istresao pepeljaru – izjavio nam je naš izvor koji je želio ostati anoniman, dodajući da je nakon ovakvog traga istražiteljima uvelike utrt put za brzo rasvjetljavanje krunskog pitanja u ovom slučaju – uzroka požara.

– U ovom slučaju se zato osumnjičeni tereti da je nešto počinio u vrlo precizno vrijeme, u 20 sati i 56 minuta – podvlači naš izvor.

Više u tiskanom izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.