Tragedija na autocesti

Vozaču koji je skrivio stravičnu nesreću kod Novske mjesec dana pritvora, njegov brat: ”On je totalno izgubljen”

P. N.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Otkrio je i da ne zna je li Ivo povrijeđen i da su se posljednji put čuli za Uskrs. '' On ne pije uopće. Znam da je bio u Beogradu, da se vratio da je spavao u Županji. Ovaj mjesec imao je dovoljno odmora'', rekao je



Županijsko odvjetništvo u Sisku za vozača kamiona Ivu Filipovića zatražilo je jednomjesečni istražni zatvor, doznaje RTL. Vozač je u pratnji policije napustio zgradu odvjetništva.


Njegov brat došao je iz Austrije kako bi pomogao bratu, u šoku je i samo je kratko popričao s okupljenim novinarima. Rekao je da je prvo bio u šoku, kao što bi bio i svatko drugi.


– To je strašno što se dogodilo. On se bavi vožnjom od svoje desete godine. Profesionalni je vozač 40 godina i trebao je ići u mirovinu. Međutim, šta se desilo nikako ne mogu shvatiti niti s nečim usporediti da povežem. Jedina stvar, može biti ljudski faktor, tehnički faktor… šta je u pitanju ne mogu reći – pokušavao je biti konkretan dodajući:




– Imam osjećaj da me nije niti prepoznao. On je totalno izgubljen. Pogledao me… šta da kažem. Došao sam iz Austrije, to mi je brat… Mislim da bi to svatko učinio za svog brata…


Otkrio je i da ne zna je li Ivo povrijeđen i da su se posljednji put čuli za Uskrs. 


– On ne pije uopće. Znam da je bio u Beogradu, da se vratio da je spavao u Županji. Ovaj mjesec imao je dovoljno odmora – rekao je i na kraju dodao:


– Šta je u pitanju… da li je to crna minuta, crna sekunda…teško je reći.


59-godišnji vozač kamiona kazneno je prijavljen nakon očevida teške prometne nesreće na odmorištu autoceste A3 kod Novske u kojoj su dvije djevojčice poginule, a dvije žene teško ozlijeđene, piše Jutarnji.