Anđelko Stričak

Uhićeni napadači koji su istukli i orobili HDZ-ovog saborskog zastupnika: ‘Mogao je biti napadnut bilo tko’

Hina

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Mladići su najprije tražili novac, nakon čega su Stričaka fizički napali i ukrali mu mobitel. Napadnutom je saborskom zastupniku medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici Varaždin



Zbog napada na HDZ-ovog saborskog zastupnika Anđelka Stričaka policija je uhitila četvoricu mladića u dobi od 16, 18, 20 i 25 godina koji su nakon kriminalističkog istraživanja završili u policijskom pritvoru.


Policijska uprava varaždinska izvijestila je u petak da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad četvoricom mladića za koje sumnja da su u utorak, 24. srpnja, oko 22.30 sati, u Kumičićevoj ulici u Varaždinu napali i orobili Stričaka dok je trčao uz Dravu, na predjelu zvanom Mali Prelogi.


Mladići su najprije tražili novac, nakon čega su Stričaka fizički napali i ukrali mu mobitel. Napadnutom je saborskom zastupniku medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici Varaždin.


Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, četvorica su mladića uz kaznenu prijavu za razbojništvo predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.Stričak je dan nakon napada priopćio kako vjeruje da napad nije politički motiviran te da nije vezan uz bilo koju od tema koje je proteklih godina javno otvarao.

»Smatram, tko god da se sinoć našao na tom mjestu, u to vrijeme, bio bi napadnut i pokraden«, poručio je Stričak, ističući da unatoč napadu, Varaždin i dalje smatra sigurnim gradom.