Osumnjičen za 19 kaznenih djela

Uhićen 42-godišnjak koji je provaljivao u kuće; krao ulje, gorivo, kombi, alat, bicikle, akumulatore…

P. N.

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Tijekom kriminalističkih istraživanja pronađen je dio otuđenih predmeta i vraćen vlasnicima. Kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani i nekoliko tvrtki, a materijalna šteta cijeni se na najmanje 340.000 kuna



RIJEKA – Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske proveli su opsežno kriminalističko istraživanje vezano uz počinjenje više kaznenih djela imovinskog kriminaliteta za koje se sumnjiči  42-godišnji hrvatski državljanin.


Policija ga sumnjiči da je tijekom 2019. godine na području Crikvenice i Novog Vinodolskog te u mjestima na njihovom širem području počinio veći broj kaznenih djela, većinom provaljivanjem u razne objekte.


Tako je iz vikendica, kuća, kontejnera i drugih objekata te s gradilišta i iz dvorišta, najvećim djelom otuđio razni alat (bušilice, brusilice, pile i drugo), zatim građevinski materijal i opremu, kućanske uređaje i druge predmete, ali i kombi vozilo i četverocikl.




Također, utvrđena je sumnja da je od kolovoza 2017. do srpnja 2019. godine u mjestima na širem delničkom području provalio u skladište, vikendicu i lovačku kuću te otuđio oko 800 litara dizelskog goriva, oko 120 litara motornog i hidrauličnog ulja, razni alat, akumulatorske baterije, dijelove solarnog sustava, bicikl i druge predmete.


Tijekom kriminalističkih istraživanja pronađen je dio otuđenih predmeta i vraćen vlasnicima. Kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani i nekoliko tvrtki, a materijalna šteta cijeni se na najmanje 340.000 kuna.


Osumnjičeni 42-godišnjak sveukupno je kazneno prijavljen za 19 kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, i to  11 teških krađa i četiri krađe počinjene na području nadležnosti Policijske postaje Crikvenica i četiri teške krađe počinjene na području nadležnosti Policijske postaje Delnice.


Kriminalističko istraživanje se nastavlja.