Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
29. siječnja 2020.
Djelovao prestrašeno

U bolnicu u Zagrebu dovela dječačića s višestrukim lomovima i ožiljcima od čikova

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 7. srpanj 2019. u 9:58 2019-07-07T09:58:35+02:00

Dječak u dobi od dvije i pol godine doveden je u subotu u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Pregledom je utvrđeno da ima višestruke lomove, kao i ožiljke za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka, pišu 24 sata.

Dječaka je u bolnicu dovela 50-godišnja susjeda, koja je rekla da je to napravila na urgiranje 19-godišnje djevojke koja dječaka čuva dok njegova majka obavlja sezonski posao van Zagreba.

Djevojka je susjedi rekla da je dječak prije nekoliko dana pao niz stepenice te da misli da se ozlijedio.

Dječak je na prijemu u bolnici djelovao prestrašeno te slabije uhranjeno.

Liječnici koji su dječaka pregledali ustanovili su da ima svježi prijelom desne nadlaktične kosti, stare prijelome obje podlaktice, brojna nagnječenja i hematome te velik broj ožiljaka za koje se sumnja da su nastali gašenjem opušaka.

Ravnatelj Klinike prof. dr. Goran Roić rekao je za 24 sata da su djelatnici bolnice o slučaju obavijestili policiju te da će se nastojati utvrditi kako je dječak zadobio spomenute ozljede.

Dječak će do daljnjega boraviti u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

24 sata neslužbeno doznaju da dječak s djevojkom, koja je zatražila pomoć, živi posljednjih nekoliko mjeseci u podstanarskom stanu. Riječ je, navodno, o bivšoj šupi bez prozora prenamijenjenoj za stanovanje.

Biološke roditelje nitko od drugih stanara ne poznaje niti su ikad vidjeli dječakovu majku ili oca. Indikativno je što nisu viđali ni dječaka kako izlazi iz stana u šetnje, a bilo im je neobično i da nikad ne čuju malo dijete kako plače.

Kriminalistička obrada slučaja traje, pišu 24 sata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze