Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. veljače 2020.
Obiteljsko nasilje

U Rijeci pritvoren nasilnik koji je zlostavljao ženu i bebu: 'Zar te moram stoput tući da budeš dobra?'

Ilustracija: Vedran Karuza
Ilustracija: Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 10. srpanj 2019. u 13:14 2019-07-10T13:14:11+02:00

U vrijeme trudnoće, krajem 2017. godine više puta ju je udario šakom u glavu, tvrdeći da dijete nije njegovo, da će je ubiti ako se dokaže da dijete nije njegovo. Potkraj siječnja ove godine ponovo vrijeđanja, prijetnje, a zatim i fizičko nasilje. 

RIJEKA - Gotovo svakodnevna psihička i fizička tortura trajala je dvije godine zaredom. Živi s vanbračnom suprugom u jednom malom otočkom mjestu i s maloljetnim djetetom starim tek par mjeseci. Iako svjestan nedopuštenih postupaka izvanbračnu suprugu je dovodio u ponižavajući položaj kontinuirano vršeći fizičko i psihičko nasilje nad nesretnicom. Nije joj dozvoljavao da se druži s prijateljima, nije joj dopuštao da obavlja svoje dogovorene poslovne obveze, samo kontakte s članovima obitelji. No, nije preskakao svakodnevna vrijeđanja i psovanja, govoreći joj da je »kurva«, »smeće » i »nakaza«, psujući njezinu rodbinu.

U vrijeme trudnoće, krajem 2017. godine više puta ju je udario šakom u glavu, tvrdeći da dijete nije njegovo, da će je ubiti ako se dokaže da dijete nije njegovo. Potkraj siječnja ove godine ponovo vrijeđanja, prijetnje, a zatim i fizičko nasilje. Uhvatio ju je za vrat rukama, gušio, udarao rukama po glavi i remenom po tijelu pritom joj prijeteći da će je »jednom istući za svagda«.

Tada je nesretna žena zadobila oguljotine po glavi, a samo dan kasnije nasilnik ju je gađao upaljačem koji je pogodio njihovo dijete dok je bebu držala u naručju. Sve su to inkriminacije koje se navode u optužnici koja je podignuta protiv 55-godišnjaka koji je je u pritvoru od kraja svibnja ove godine, a uskoro će sjesti i na optuženičku klupu.

Kap koja je prelila čašu žuči dogodila se potkraj svibnja. Bacio je hranu u lice i njoj i djetetu, vičući da će je ubiti i da izađe van. Nesretnica ga je poslušala, izašla je, a kad se vratila ponovo ju je tukao šakama po glavi, a potom i bacio stolicu na nju dok je ležala na krevetu. U svibnju je bilo još nekoliko ružnih scena, za vrijeme vožnje u automobilu dok je držala dijete u naručju, pa potom opet udarci stolicom dok je držala dijete pa kako bi zaštitila djetešce i obranila ga, zadobila je hematome po ruci.

- J...ti mater, zar te moram sto puta tući da budeš dobra, vrhunac je nasilnikovih sadističkih pitanja i prijetnji upućenih ženi što je konačno bio okidač da prijavi zlostavljanje policiji.

Srećom, danas se žena nalazi zaštićena u Sigurnoj kući, a zlostavljača čeka sudski postupak.

Sudit će mu se zbog nasilja u obitelji i zbog tjelesnih ozljeda. Tužitelj traži 14 mjeseci bezuvjetnog zatvora ali i pledira na njegovom zadržavanju u pritvoru s obzirom da je riječ o već ranije osuđivanoj osobi i to zbog kaznenog djela podvođenja za što je i odrobijao više godina. Osuđivan je i zbog prijetnji, a upravo zbog upornosti i intenziteta kriminalnog postupanja i visokog stupnja kriminalne volje na štetu žrtve koja je morala zatražiti i liječničku pomoć, sudac istrage je odredio nasilniku pritvor. Ispitan na tužilaštvu nasilnik je negirao kaznena djela.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.