Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
18. siječnja 2020.
Duge cijevi na ulicama

foto U Dubrovniku uhićeno desetak dilera kokaina, amfetamina i marihuane

Foto T. Plazibat / Cropix
Foto T. Plazibat / Cropix
privodjenje_gladius2-210515
privodjenje_gladius2-210515
privodjenje_gladius8-210515
privodjenje_gladius8-210515
privodjenje_gladius15-210515
privodjenje_gladius15-210515
policijska_akcija4-210515
policijska_akcija4-210515
policijska_akcija15-210515
policijska_akcija15-210515
Autor:
Objavljeno: 21. svibanj 2015. u 10:33 2015-05-21T10:33:00+02:00

Uz uhićenja nekoliko pripadnika skupine koja navodno broji desetak članova u četvrtak ujutro policija je pretražila više kafića, stanova pa čak i jedan brod. Paralelno s akcijom na dubrovačkom području policija otkriva narko lanac i u susjednoj Bosni i Hercegovini

ZAGREB – Prema prvim neslužbenim informacijama u Dubrovniku je u četvrtak ujutro razbijena skupina koja se duže vrijeme bavila nabavom i preprodajom kokaina, amfetamina i marihuane, doznaje se iz izvora bliskih policiji i državnom odvjetništvu.

Ostojić: Policija dobro radi svoj posao

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u četvrtak povodom policijske akcije i uhićenja u Dubrovniku kako je »sigurno da policija dobro radi svoj posao u Dubrovniku, a ako treba mora izvaditi i duge cijevi.«
Ostojić je to odgovorio novinarima pred Banskim dvorima na upit zašto se u akciji u Dubrovniku koriste duge cijevi.

Međunarodnu akciju suzbijanja trgovine narkoticima policija provodi u suradnji s Uskokom, a prema prvim informacijama članovi osumnjičene skupine drogu su krijumčarili iz Bosne i Hercegovine te preprodavali na dubrovačkom području.

Uz uhićenja nekoliko pripadnika skupine koja navodno broji desetak članova u četvrtak ujutro policija je pretražila više kafića, stanova pa čak i jedan brod. Paralelno s akcijom na dubrovačkom području policija otkriva narko lanac i u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Dubrovačka policija službeno je potvrdila tek da u sklopu međunarodne akcije suzbijanja trgovine narkoticima provodi uhićenja. »Akcija se provodi za kaznena djela u nadležnosti Uskoka«, kratko je u telefonskoj izjavi potvrdila zamjenica glasnogovornice dubrovačke policija Andrijana Biskup.

Na cestovnim izlazima iz Dubrovnika građane su jutros dočekali pripadnici MUP-a s »dugim cijevima«, a prema pisanju medija duge cijevi uočene su i na ulicama nekih gradova susjednih država.

Neslužebno se doznaje da je riječ o nastavku policijske akcije Gladius u kojoj je ranije uhićeno više od 50 osoba iz Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije, zbog krijumčarenja prvenstveno marihuane koje je u 'prvom valu' 2013. zaplijenjeno gotovo 400 kilograma.

Više osoba uključujući i neke pripadnike policije uhićeno je u četvrtak ujutro na području Banje Luke i Trebinja u koordiniranoj akciji koja se provodi s MUP-om Hrvatske, potvrđeno je iz sjedišta MUP-a Republike Srpske

Akcija kodnog naziva »Maska« provodi se pod nadzorom Tužiteljstva BiH s ciljem dokumentiranja kaznenih djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnim drogama i krijumčarenja, stoji u priopćenju.

Policija privodi osobe koje su osumnjičene da su ta kaznena djela u proteklih šest mjeseci počinila u Hrvatskoj na području Dubrovnika te na području Trebinja, Bileće i Berkovića u istočnoj Hercegovini.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.