Izvješće policije

Tjedni alkoholni rekorder: S dva promila u krvi spucao svoj daewoo u Viškovu

P. N.

Ilustracija / Foto Damir Škomrlj

Ilustracija / Foto Damir Škomrlj

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 38-godišnjem vozaču osobnog vozila marke „Daewoo“, riječkih registarskih oznaka, u subotu, 20. listopada



RIJEKA Proteklog tjedna na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 59 prometnih nesreća od kojih su dvije teže, a 57 su lakše nesreće. U prometnim nesrećama su tri osobe teže ozlijeđene, 14 lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 514.800 kuna.


U nesrećama je sudjelovalo devet stranih državljana, kao i dva pješaka te osam alkoholiziranih vozača. U nadzoru je alkotestirano 417 vozača, od kojih je kod 57 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od spomenutih alkoholiziranih vozača, njih 30 je starosne dobi iznad 35 godina života, 14 je vozača starosti između 18 i 25 godina života, dok je 13 vozača u kategoriji starosti između 25 i 35 godina života .


Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je 38-godišnjem vozaču osobnog vozila marke „Daewoo“, riječkih registarskih oznaka, u subotu, 20. listopada. On je, oko 1.20 sati, uzrokovao prometnu nesreću na području Viškova kod Rijeke, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2,06 g/kg. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju te izazivanja prometne nesreće, sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestili su iz Policijske uprave.