Posjetio ga ministar

Teško ozlijeđeni riječki pravosudni policajac zasad stabilno: ‘Činimo sve da se oporavi’

Hina

Foto Nel Pavletic/PIXSELL

Foto Nel Pavletic/PIXSELL

Ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac rekao je kako se radi o prostrijelnoj rani mozga i lubanje te da se nada da će sve biti dobro i kako će se bolesnik uspjeti izvući iz sadašnje siuacije



RIJEKA Pravosudni policajac, koji se u utorak na porti Županijskoga suda u Rijeci slučajno ranio vatrenim oružjem i zadobio prostrijelnu ranu mozga i lubanje zasada je stabilno, a u riječkoj bolnici se čini sve kako bi se oporavio, rečeno je večeras u bolnici tijekom posjeta ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića.


Liječnik Kazimir Juričić s Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje izvijestio je oko 18,30 sati da je bolesnik još uvijek na operaciji. Za sada je u stabilnom stanju i činimo sve da se oporavi, rekao je.


Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković zahvalio je liječnicima, svom osoblju i ravnatelju, koji čine sve moguće kako bi se sanirala ozljeda. “Radi se o našem pravosudnom policajcu, koji je kod nas u sustavu. Potreseni smo svi kada smo čuli jednu takvu vijest. U ovom trenutku je najvažnije pokušati napraviti sve da se sačuva život. Ovdje sam vrlo siguran da se radi po najvišim standardima, dobio sam takva uvjeravanja i s te strane sam malo mirniji,” rekao je Bošnjaković.




Na novinarsko pitanje o istrazi i dosad utvrđenim činjenicama o tom nesretnom slučaju, ministar je rekao da zasad nema nikakvo detaljno izvješće te da mu je u ovom trenutku najvažniji čovjek.


Odgovorio je i da ne zna sve činjenice i kako to da je metak uopće bio u cijevi te ponovio da je najvažnije sačuvati život čovjeka. Važan je čovjek, a poslije ćemo raspravljati o detaljima, naglasio je. Na upit ima li svjedoka događaja, rekao je da misli da svjedoci postoje.


Odgovarajući na pitanje je li se nesreća mogla izbjeći drugačijom organizacijom posla, ministar je rekao da mu je u ovom trenutku nemoguće govoriti o tome što bi bilo kad bi bilo, je li ovako ili onako.


“O tome ćemo razgovarati poslije, kada dobijemo relevantno izvješće, kada dobijemo sve činjenice na stol, onda ćemo ćemo zapravo vidjeti što je tu bilo”, istaknuo je ministar.


Ravnatelj riječkog Kliničkog bolničkog centra Davor Štimac rekao je da je 42-ogodišnji muškarac primljen u bolnicu nakon nesretnog događaja. Odmah po dolasku u bolnicu primljen je u brzu obradu, operiran je, a operacija traje oko četiri sata.



Rekao je kako se radi o prostrijelnoj rani mozga i lubanje te da se nada da će sve biti dobro i kako će se bolesnik uspjeti izvući iz sadašnje siuacije.


Na porti Županijskoga suda u Rijeci u utorak se pravosudni policajac slučajno ranio vatrenim oružjem, izvijestila je popodne ravnateljica sudske uprave tog suda Gledis Pirić. Nesreća se dogodila oko 13,30 sati, a teško ranjeni pravosudni policajac prevezen je u KBC na hitnu operaciju.