Nesreća na odmorištu

TRAGEDIJA NA A3 Uhićen vozač kamiona koji je usmrtio dvije djevojčice, završen očevid

P. N.

Foto Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto Nikola Cutuk/PIXSELL

"Prema dosadašnjem trajanju očevida utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo na način da je vozač teretnog vozila iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, nakon čega je nastavio kretanje kroz prostor benzinske postaje i odmorišta do čega je došlo do naleta na pješake", rekao je Miletić



Jutros je na odmorištu autoceste A3 kod Novske došlo do tragične nesreće kada je vozač kamiona nekontrolirano uletio na odmorište i pogazio dvije djevojčice i dvije žene.


Zamjenik općinske državne odvjetnice u Sisku, Mario Miletić komentirao je očevid stravične nesreće u kojoj su dvije djevojčice poginule, a dvije žene su ozlijeđene.


“Prema dosadašnjem trajanju očevida utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo na način da je vozač teretnog vozila iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, nakon čega je nastavio kretanje kroz prostor benzinske postaje i odmorišta do čega je došlo do naleta na pješake”, rekao je Miletić, kako prenosi televizija N1.




 


Pomoćnik načelnika PP Kutina, koji rukovodi slučajem, za RTL je kazao kako je vozač u 17 sati uhićen te se nalazi u prostorijama prometne policije Kutina gdje se provodi ispitivanje.


“Naše pravo je zadržati ga 24 sata, a nakon toga ćemo predati pritvorskom nadzorniku. Tijekom očevida izvršeno je alkotestiranje, test je pokazao kako vozač nije bio pod utjecajem alkohola”, kazao je pomoćnik načelnika PP Kutina, Žarko Stojisavljević za RTL.


Dodao je kako je očevid završen, no u tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se pokušati utvrditi razlozi ove nesreće.


Voditelj odjela kirurgije u bolnici u Novoj Gradiški dr. Vedran Gajski rekao je za N1 kako je jedna od dvije ozlijeđene ženske osobe u teškom stanju. Morali su je reanimirati, a zbog za život opasnih ozljeda glave koje zahtjevaju tretman neurokirurga ona je prebačena u bolnicu u Slavonski Brod. Uz to, zadobila je i teške ozljede prsnog koša i trbuha.


Druga ženska osoba koja je ozlijeđena ima teške tjelesne ozljede, ali je izvan životne opasnosti.


U nesreći je poginulo dvoje djece iz Dalja, koji su sa školom krenuli na izlet na more.


Župan osječko-baranjski Ivan Anušić izrazio je sućut obiteljima preminulih djevojčica. Zbog ovog tragičnog događaja koji je duboko potresao građane cijele Hrvatske, župan Osječko-baranjske županije proglašava ponedjeljak, 10. lipnja 2019. godine, Danom žalosti u Osječko-baranjskoj županiji, stoji u priopćenju.