Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
15. prosinca 2019.
Svjedočili prijatelji optuženog

Suđenje za krvavu pljačku Fine: Boršić je Rosu pokušao ubiti i automobilom u Rijeci?

Ante Roso i Ivan Boršić / Foto Arhiv NL
Ante Roso i Ivan Boršić / Foto Arhiv NL
Autor:
Objavljeno: 2. prosinac 2014. u 15:26 2014-12-02T15:26:00+01:00

"Tvrdio je da se to dogodilo jer je automobil imao automatski mjenjač pa se zbunio, no i ranije je vozio takve automobile", dodao je Grgo Prskalo

ZAGREB - Dvojica prijatelja Ante Rose, optuženog da je bio mozak pljačke poslovnice "Fine" u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu gdje su 5. rujna 2005. godine ubijena dvojica zaštitara, prisjećala su se  na nastavku suđenja kada je i kako on u poznao Ivana Boršića, osuđenog da je tu krvavu pljačku i organizirao. 

Naime, Boršić, čije priznanje je temelj optužnice protiv Rose i suokrivljenih, prepričao je kako su zajedno planirali razbojništva, što znači i da su se poznavali prije te 2005. godine. No, prema Boršićevim riječima inscenirali su upoznavanje i krajem 2008. godine. 

O tome su jučer svjedočili Grgo Prskalo, koji je tada držao restoran "Stara kurija" u Sesvetama, te kum Rosinog sina Marin Brkić. 

Prskalo je potvrdio da je Rosu i Boršića upoznao u svom restoranu gdje su se inače okupljali branitelji. 

- Boršić se stalo raspitivao o Anti, rekao je Prskalo koji je Boršića zato pozvao da sjedne k njima za stol za kojim su se već nalazili Roso, Josip Miljak i Ivan Fičko. 

- Apsurdno je da čovjek koji je osuđen za trostruko ubojstvo sada bude pokajnik, prokomentirao je više sebi u bradu Prskalo prisjetivši se i kako je u ljeto 2009. godine Boršić oborio Rosu automobilom u Rijeci. 

- Tvrdio je da se to dogodilo jer je automobil imao automatski mjenjač pa se zbunio, no ne znam kako je to moguće kad je i ranije vozio takve automobile, dodao je Prskalo izrazivši uvjerenje kako je to vjerojatno bio prvi pokušaj ubojstva Rose od strane Boršića. Kasnije je, o čemu smo već izvještavali, Boršić organizirao atentat na Rosu na zagrebačkom Velesajmu za što je i osuđen. Da se Boršić raspitivao kod njega za Rosu ne bi li ga ovaj upoznao s "nekim generalima", te mu pomogao da "sredi penziju", ustvrdio je u svom svjedočenju Brkić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.