Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
20. listopada 2019.
Bijeli Uskrs

Šmrkali kokain pa napali policajce koji su im naišli. Najprije su ih pokušali podmititi

ILustracija / Foto Pixabay
ILustracija / Foto Pixabay
Autor:
Objavljeno: 23. travanj 2019. u 14:52 2019-04-23T14:52:20+02:00

Mlađi je policijskim službenicima ponudio mito, što su policajci odbili, te su pritom od osumnjičenika oduzeli 0.1 gram opojne droge kokain. Opirali su se uhićenju i dali se u bijeg, ali policajci su ih sustigli

SLAVONSKI BROD Tri muške osobe napale su dvojicu policajaca u Slavonskom Brodu, nakon što su ih službenici uhvatili dok su šmrkali kokain.

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su policajci (u dobi od 23 i 28 godina), prilikom obavljanja redovitih policijskih aktivnosti, sprječavanja zlouporabe droga, uhvatili dvije mlađe muške osobe u konzumaciji i nuđenju opojnih droga na trošenje drugoj osobi.

Potvrđeno je, da se radi o 19-godišnjaku i 22-godišnjaku, od kojih je mlađi policijskim službenicima ponudio mito, što su policajci odbili, te su pritom od osumnjičenika oduzeli 0.1 gram opojne droge kokain, priopćila je policija.

Opirali su se uhićenju i dali se u bijeg, ali policajci su ih sustigli. Tada je 44-godišnjak fizički napao policijskog službenika te tako mladićima omogućio bijeg, no ponovo su ih sustigli policajci. Dvojica mladića tada su postali agresivniji te napali policajce, udarajući ih rukama i nogama.

Na koncu su uhićeni, a u ovom događaju lakše su ozlijeđena dvojica policajaca te 22-godišnjak.

Policijski službenici su 19-godišnjaka, 22-godišnjaka i 44-godišnjaka uz kaznene prijave za kazneno djelo napad na službenu osobu, a protiv 19-godišnjaka za kaznena djela omogućavanja trošenja droga i davanja mita, predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te mjerodavnom Županijskom državnom odvjetništvu.

Nakon prvog ispitivanja, 20. travnja, 44-godišnjak je pušten, dok je sudac istrage 19-godišnjaku i 22-godišnjaku odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Policijski službenici su ih nakon toga prepratili i predali u zatvor u Požegi, priopćili su iz policije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.