Ubojstvo sestre

Smiljanu Srnec u mjesec dana nije nitko posjetio u pritvoru. Njen odvjetnik ima plan kako je izvući

P. N.

Foto Vjeran Žganec Rodulja / PIXSELL

Foto Vjeran Žganec Rodulja / PIXSELL



U nešto više od mjesec dana otkako je pritvorena zbog ubojstva sestre u međimurskom selu Palovec počinjenog 2000. godine, Smiljanu Srnec (45) u zatvoru nije posjetio baš nitko.


Doznaje to Jutarnji list, otkrivajući također kako je njen odvjetnik po službenoj dužnosti Krešimir Golubićio uložio žalbu na rješenje suda kojim su odbijeni njegovi zahtjevi da se bilješke o razgovorima koje je policija obavljala o nestanku i ubojstvu Jasmine Dominić ne koriste kao dokaz. O žalbi će odlučivati Vrhovni sud.


Odvjetnik Golubić smatra kako se radi o bilješkama koje se moraju izdvojiti iz spisa, jer se radi o razgovorima koje su policajci obavljali prikupljajući obavijesti od građana, a pritom oni nisu osobe s kojima su razgovarali dužni upozoravati na to da nisu dužni iskazivati kao u slučaju ako se radi o potencijalnim osumnjičenicima. Među tim bilješkama je i ona kad je Smiljana Srnec na pitanje o tijelu u zamrzivaču rekla kako je to njezina sestra i kako ju je ona zatukla, što u formalno pravnom smislu nije priznanje, dodaje Jutarnji.




Nakon uhićenja 16. veljače nije iznosila svoju obranu i branila se šutnjom.