Spolno uznemiravanje

Škaro optužen za silovanje zaposlenice u prostorijama Autokluba Siget

Hina

Screenshot Facebook

Screenshot Facebook

Damir Škaro od tih će se optužbi braniti sa slobode na koju je 24. listopada pušten iz istražnog zatvora u kojem je bio od rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela



ZAGREB Podignuta je optužnica protiv bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i nekadašnjeg predsjednika Autokluba Siget Damira Škare kojega Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici tereti za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice.


Navodeći samo dob osumnjičenika, velikogoričko državno odvjetništvo objavilo je u četvrtak na svojim internetskim stranicama da se 60-godišnjaka tereti za kaznenena djela spolnog uznemiravanja i silovanja na štetu zaposlenice od lipnja do 9. kolovoza.


Damir Škaro od tih će se optužbi braniti sa slobode na koju je 24. listopada pušten iz istražnog zatvora u kojem je bio od rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela.




Prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza sada već bivši predsjednik seksualno napastovao u prostorijama autokluba.


HDZ je nakon razotkrivanja tog slučaja protiv svog bivšeg saborskog zastupnika, brončanog boksačkog olimpijca i bivšeg predsjednika Autokluba Siget pred Časnim sudom zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a pokrenuo stegovni postupak.