Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4n
Sutra: 7° 7° 4n
18. siječnja 2020.
Još traje istraga

Ranjeni migrant i dalje se bori za život, njegove suputnike vraćaju u BiH: 'Nijedan ne želi azil u Hrvatskoj'

Reuters
Reuters
Autor: ,
Objavljeno: 19. studeni 2019. u 7:18 2019-11-19T07:18:12+01:00

Pacijent je i dalje pod sedacijom, tj. lijekovima koji ga drže uspavanim, na mehaničkoj ventilaciji. Također, sigurno će biti potrebno još operativnih zahvata. Riječ je o teškoj ozljedi trbuha, tj. organa u trbušnoj šupljini te kralježnice i kralježnične moždine 

RIJEKA - Zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske, proveo očevid na području Tuhobića u Gorskom kotaru povodom propucavanja stranog državljanina 16. studenog 2019. Još nije donijeta odluka je li u konkretnom slučaju počinjeno kazneno djelo.

Prema informacijama zaprimljenim od KBC-a Rijeka tijekom današnjeg dana, stanje ozlijeđenog migranta, koji je star oko 30 godina, nepromijenjeno je, odnosno životno je ugrožen, ali stabilan.

- Pacijent je i dalje pod sedacijom, tj. lijekovima koji ga drže uspavanim, na mehaničkoj ventilaciji. Također, sigurno će biti potrebno još operativnih zahvata. Riječ je o teškoj ozljedi trbuha, tj. organa u trbušnoj šupljini te kralježnice i kralježnične moždine - pojasnio je dr. Alen Protić za 24 sata.

Na upit je li moguće da jedan metak nanese tako višestruke ozljede u tijelu, odgovara da jest.

- Nisam forenzičar pa ne mogu govoriti o kakvom je metku riječ, ali moguće je. Metak ima svoj ulaz, ali i tzv. eksploziju unutar tkiva, tako da nije stvar samo u jednoj rupi, odnosno prostrjelnoj rani, nego ozljede mogu biti šire od samog promjera metka - odgovara Protić.

Za grupu stranih državljana, njih 17, prema kojima je policija postupala u subotu kada je upravo jedan od njih i ozlijeđen, provedenim postupkom je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. S obzirom da tijekom postupka nijedan od njih nije izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, pokrenut je postupak readmisije u Bosnu i Hercegovinu otkuda su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

S obzirom na tajnost izvida i Izvješće stručnog tima Ravnateljstva policije koje još nije dovršeno, policija tvrdi da u ovom trenutku nije u mogućnosti iznositi više detalja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.