ČEKA SE SUĐENJE

Psihijatrijsko vještačenje utvrdilo, Zavadlav je bio smanjeno ubrojiv kod trostrukog ubojstva

Hina

Foto/Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto/Ivo Cagalj/PIXSELL

Zavadlava se sumnjiči da je iz automatske puške ubio Juricu Torlaka, Marina Ožića Paića i Marina Bobana. Ubojstva su se 11. siječnja dogodila na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici gdje je ukupno ispalio 36 metaka



SPLIT – Na splitsko Županijsko državno odvjetništvo stigao je zaključak psihijatrijskog vještačenja prema kojem je Filip Zavadlav (25), osumnjičen za trostruko ubojstvo počinjeno sredinom siječnja u Varoši, u vrijeme počinjenja djela bio smanjeno ubrojiv, potvrđeno je u petak na odvjetništvu.


Zavadlavov branitelj odvjetnik Branko Šerić je rekao da još nije dobio zaključak psihijatrijskog vještačenja, a o vještačenju je doznao od novinara. Kad dobije nalaz znat će kako se postaviti u tom slučaju.


Rekao je i da u zatvorskoj bolnici dobro postupaju sa  Filipom Zavadlavom, te da njih dvoje redovito kontaktiraju.




Zavadlava se sumnjiči da je iz automatske puške ubio Juricu Torlaka, Marina Ožića Paića i Marina Bobana. Ubojstva su se 11. siječnja dogodila na Šperunu i u Radmilovićevoj ulici gdje je ukupno ispalio 36 metaka.


Nakon predaje policiji pod jakim policijskim osiguranjem prebačen na psihijatrijski odjel Bolnice za osobe lišene slobode (BOLS)u Zagrebu, a nedugo nakon toga je počelo  psihijatrijsko vještačenje koje je trajalo mjesec dana.