Slučaj Leona Lučića

Pretučen ucjenjivač iz Krim tima 2: U pokušaju iznude sudjelovao i specijalac ATJ Lučko?

Portal Novilist.hr

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Aktivni je specijalac, prije par godina je izvan službe sudjelovao u jednom incidentu na obali. Navodno je redario u fušu, rekao je Indexov izvor dobro upućen u ovaj slučaj



Dok policija i dalje traga za osobom koja je zajedno s bivšim policajcem, i glumcem naturščikom iz RTL-ove serije Krim tim 2, Leonom Lučićem, od poduzetnika iz Zaprešića iznuđivala 100.000 eura, Index je objavio da je osoba koja je u bijegu aktivan pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko.


“Aktivni je specijalac, prije par godina je izvan službe sudjelovao u jednom incidentu na obali. Navodno je redario u fušu”, rekao je Indexov izvor dobro upućen u ovaj slučaj.


Tu informaciju Indexu nisu potvrdili, ali niti demantirali u Ministarstvu unutarnjih poslova.


Pomlatili se na primopredaji




Podsjetimo, Lučić i njegov suradnik sastali su se u petak oko podneva s poduzetnikom i još jednom osobom, MMA borcem, na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića. Lučić i suradnik tražili su novac u zamjenu za odustajanje od moguće istrage. 


Poduzetnik je iznudu prijavio policiji koja je pokušala postaviti klopku, ali akcija je propala. Stoga se poduzetnik zajedno s MMA borcem kojeg je angažirao sam suočio s naoružanim iznuđivačima.


No, umjesto primopredaje novca došlo je do brutalne tuče, u kojoj je najteže stradao upravo Lučić. Trenutno se nalazi u induciranoj komi s teškim ozljedama.


RTL objavio tekst snimke


RTL je večeras objavio tekst cijele snimke nastale tog dana, kada je ucjenjivač nazvao poduzetnika iz Zaprešića i poručio mu gdje da dođe na primopredaju novca.


“Danas ćeš u 11 sati biti na naplatnim kućicama Karlovac Rijeka, u 11.00 te nazovem i kažem gdje ćeš ići i kuda.


Čekaj, gdje Karlovac Rijeka, samo da znam točno?


Autocesta Lučko.


Dobro, znači na naplati Lučko?


Da, tamo stani sa strane. Čekaj 11.00, ja te zovem i dalje ću ti reći sve. Samo mi moraš reći auto s kojim dolaziš i moraš biti sam. Ako netko ide s tobom, nek ne izlazi iz auta.


Dobro. OK. Može.


Znači, ti sam.


Dobro. OK. Ali nemoj me voditi po nikakvim šumama jer neću stajati u nikakve šume, razumiješ


Autocesta. Auto na auto.


Dobro, OK.


Auto na auto i nemaš brige. Bio bi i ja veliki kreten.


Dobro, OK.


Čut ćemo se sve u 11.


Moraš mi reć auto. Hoćeš li doći s Audijem?


Hoću da.


Dobro.


Može, važi.”


U bijegu i bivši vojnik?


RTL također ima informaciju da je osoba koja je u bijegu navodno pripadnik ATJ Lučko. No, oni raspolažu informacijom da je na mjestu događaja bila još jedna osoba, a riječ je o bivšem vojniku, koji je također u bijegu. RTL je objavio i mail koji pokazuje da je policija vrlo dobro znala za sastanak žrtve i ucjenjivača. To, javljaju, dokazuje i mail sa spornom snimkom koji je poslan policajcu u Zaprešiću dva sata prije tučnjave, u 9.07 sati.


Podsjetimo, na jučerašnjoj konferenciji za medije pomoćnik načelnika za kriminalističku policu Policijske postaje Zaprešić Ivo Pelivan rekao da je osoba krenula samostalno u klopku, bez dogovora s policijom.


“Kriminalističko istraživanje je tajno, jedna osoba je na liječenju i o tome ne možemo više reći. U tom događaju policija nije sudjelovala u samoj realizaciji. Oštećena osoba je samo inicijativno krenula u realizaciju, tu nekakvu klopku, bez dogovora s policijskim službenicima. Oštećeni je potpisao izjavu o tajnosti izvida”, poručio je tom prilikom Pelivan.


O tome je li policija u Zaprešiću dobila audio snimku iznude nije htio govoriti.


“Radili smo s potencijalnom žrtvom kako bi se sve radilo tako da žrtva bude sigurna, da se prikupe dokazni materijali i da krivci budu uhićeni. Međutim, u jednom je trenutku potencijalna žrtva realizaciju samoinicijativno provela.


To znači da mi nismo izgubili osobu. Isto tako, novac koji je trebao poslužiti kao dokaz nije bio kod nje”, rekla je glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti.