Požar u psihijatrijskoj ustanovi

Poznat bitan detalj o požaru u Lopači: Policija će uskoro iznijeti sve detalje u javnost

Fiore Vežnaver

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

Upitana može li se osvrnuti na spekulacije da je požar izazvan radio uređajem, zamjenice riječke općinske državne odvjetnice odgovorila je da se za sada o tome još ne može izjasniti te da je istraga o okolnostima izbijanja požara još u začetku.



Jutros je započeo očevid požara koji je izbio jučer poslijepodne u zdravstvenoj ustanovi u Lopači, općina Jelenje, izvijestila je Policijska uprava Primorsko-goranske županije.


U požaru je, napominju iz policije, ozlijeđeno više osoba, od kojih je prema dosadašnjim saznanjima većina lakše ozlijeđena, dok je jedna osoba smrtno stradala.


– Očevid na mjestu događaja provode protupožarni inspektor i policijski službenici, a očevidom rukovodi zamjenica općinske državne odvjetnice u Rijeci, izvijestila je PU Primorsko-goranska.




Po završetku očevida, odnosno utvrđivanju okolnosti izbijanja požara i svih relevantnih činjenica o stradalim i ozlijeđenim osobama, napominje policija, javnost će biti pravodobno obaviještena.


Očevidu je prisustvovala i zamjenice riječke općinske državne odvjetnice Barbara Volf Volčanšek.


– Očevid je u tijeku. Do požara je došlo na drugom katu zgrade i mogu potvrditi da je jedna osoba smrtno srtadala. Materijalna šteta je velika, ali još je treba topčno procijeniti, rekla je.


Upitana može li se osvrnuti na spekulacije da je požar izazvan radio uređajem, odgovorila je da se za sada o tome još ne može izjasniti te da je istraga o okolnostima izbijanja požara još u začetku.