Piroman s Njivica

Požar kod Šibenika namjerno izazvao 69-godišnjak

Hina

Foto ilustracija

Foto ilustracija

Kako je navela policija, on je napravio cijeli plan kako potpaliti požar čime je doveo u opasnost živote i imovinu ljudi. Osumnjičeni je tako u srijedu iza 15,30 sati u Ulici Put Vida upaljačem zapalio zapaljivu napravu koju je montirao u garaži i bacio je na susjednu parcelu zaraslu travom



Požar koji je u srijedu buknuo u šibenskom kvartu Njivice izazvao je 69-godišnjak, koji je zapaljivu spravu montirao u svojoj garaži i potom je bacio preko ceste na susjednu parcelu, izvijestila je šibenska policija, koja ga je predala pritvorskom nadzorniku.


Kako je navela policija, on je napravio cijeli plan kako potpaliti požar čime je doveo u opasnost živote i imovinu ljudi. Osumnjičeni je tako u srijedu iza 15,30 sati u Ulici Put Vida upaljačem zapalio zapaljivu napravu koju je montirao u garaži i bacio je na susjednu parcelu zaraslu travom. S obzirom da je taj dan puhala jaka bura, požar se brzo rasplamsao. 


Odmah po zaprimljenoj dojavi u 15,47 sati, na mjesto događaja su odmah izašli vatrogasci, a potom je poslan i kanader.  Požar je ugašen u 18 sati, a izgorjelo je oko 1000 kvadratnih metara. 




Policija 69-godišnjaka sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a on je nakon kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.


Zbog izazivanja požara mogao bi dobit od šest mjeseci do pet godina zatvora.