Naoružani do zuba

Policija u kombiju s torcidašima koji su se vraćali iz Rijeke pronašla palice i pirotehnička sredstva

Hina

Foto Nel Pavletić / PIXSELL

Foto Nel Pavletić / PIXSELL

Tijekom vožnje autocestom na vozilu su gašena svjetla, naglo je mijenjana brzina i uočeno je da vozač želi izbjeći nadzor policije, nakon čega je vozilo zaustavljeno. Uz vozača u kombiju se nalazilo još dvanaest osoba



Pirotehnička sredstava i predmete za napad policija je pronašla u kombiju kod navijača, koji su se iz Rijeke u subotu vraćali u Split, nakon nogometne utakmice Rijeke i gostujućeg Hajduka, a 28-godišnjak je priveden na Općinski prekršajni sud, izvijestila je u ponedjeljak splitska policija.


Nakon završetka nogometne utakmice u Rijeci policijski službenici su u subotu, vozeći se prema Splitu preventivno pratili organiziranu kolonu vozila navijača, a pri zaustavljanju kolone uočili su sumnjivo ponašanje osoba. Nastavljajući pratnju uočili su namjerno razdvajanje kolone i da jedno kombi vozilo pokušava izmaći policijskom nadzoru i izaći s autoceste u smjeru Šibenika.


Tijekom vožnje autocestom na vozilu su gašena svjetla, naglo je mijenjana brzina i uočeno je da vozač želi izbjeći nadzor policije, nakon čega je vozilo zaustavljeno. Uz vozača u kombiju se nalazilo još dvanaest osoba.




Policija je kratko pregledala vozilo i pronašla predmete pogodne za napad kao i pirotehnička sredstva radi čega je kombi prepraćen u prostor pod policijskim nadzorom. Ondje je obavljena temeljitija pretraga i pronađeno je devet ručno izrađenih palica napravljenih za napad i nanošenje ozljeda, šest pirotehničkih sredstava i dvije marame za prikrivanje identiteta, za koje je 28-godišnjak rekao da su njegovo vlasništvo.


Osumnjičen je za počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i priveden na Općinski prekršajni sud, naveli su u ponedjeljak iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.