Pretučen isred Esplanade

Policija se oglasila o napada na Hrvoja Petrača; Kažu da se ne radi o “nekom velikom obračunu”

Hina

Glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti / Foto: M. TIRONI

Glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti / Foto: M. TIRONI

Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji napadnut je i teško ozljeđen u subotu oko 22,30 sati ispred zagrebačkog hotela Esplanade



Zagrebačka policija traga za osobom koja je u subotu kasno navečer ispred zagrebačkog hotela Esplanade teško ozlijedila 64-godišnjeg poduzetnika Hrvoja Petrača, a zasad je poznato da se radilo o sukobu dvojice muškaraca.


Glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti rekla je u nedjelju na konferenciji za novinare da se radi o sukobu dvojice muškaraca koje je rezultiralo teškim ozljeđivanjem 64-godišnjaka, a prema sadašnjim podacima ne radi se o nekakvom planiranom, kako je bilo navoda, velikom obračunu.


U policiji zasad nisu htjeli otkriti je li joj poznat napadač kao ni točnost informacije Jutarnjeg lista po kojoj policija traga za 29-godišnjim Vjekom Sliškom, sinom Marka Sliška, ubijenog 2003. i nećak Vjeke Sliška, ubijenog 2002.




“U ovoj osjetljivoj fazi kriminalističkog istraživanja bilo bi nerealno očekivati da možemo podijeliti operativne detalje koje su nam bitni za kvalitetno provođenje kriminalističkog istraživanja”, rekla je Goatti novinarima ispred sjedišta zagrebačke policije.


Dodala je da su to podaci koji će utjecati na dinamiku kriminalističkog istraživanja.


Naglasila je da policija intenzivno traga za osobom koju dovode u vezu s počinjenjem tog nedjela, koristeći sve mjere za koje se nadaju da će ih dovesti do kvalitetnog kriminalističkog istraživanja. Novinarima je također odgovorila kako je teško govoriti o motivu.


Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji napadnut je i teško ozljeđen u subotu oko 22,30 sati ispred zagrebačkog hotela Esplanade, u Mihanovićevoj ulici.


Policija je u prvim satima nedjelje objavila da je 64-godišnjak napadnut u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici “prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac”.


Prema neslužbenim podacima Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svojega automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju obje noge te potres mozga.