Gotova policijska akcija

Policija okončala krizu u Grubinama, muškarac lažno dojavio da je u kuću postavio eksploziv

Hina

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Muškarac je nakon višesatnih pregovora s policijom izišao iz kuće te je odveden u splitsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći



IMOTSKI U Grubinama pokraj Imotskog policija je u petak poslijepodne uspješno okončala kriznu situaciju koju je jutros izazvao muškarac koji se zatvorio u kuću i policiji lažno dojavio da je u kuću postavio eksplozivnu napravu.


U Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj Hini je rečeno da je dojava 43-godišnjaka bila lažna, jer je policija nakon obavljenog protueksplozijskog pregleda kuće ustanovila da eksplozivne naprave nema.


Muškarac je nakon višesatnih pregovora s policijom izišao iz kuće te je odveden u splitsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći.




Kriza je trajala od 10,30 sati do 14,20 sati. Pripadnici temeljne i specijalne policije kuću u Grubinama osiguravali su i pregovarali s muškarcem od 10,30 sati od kad su od njega zaprimili dojavu da je zatvoren u kući s postavljenom eksplozivnom napravom.


Kuća je blizu državne ceste DC 76 (Brnaze-Imotski) koju je policija iz sigurnosnih razloga zatvorila, te se promet preusmjeravao na okolne ceste. Državna cesta 76 za promet je ponovno otvorena u 15,15 sati.