PU Primorsko-goranska

Policija odavno nije zaustavila bržeg: Audijem riječkih registracija jurio je 265 kilometara na sat

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Tijekom akcije prometna policija je zabilježila 285 prekršaja, od kojih se 89 odnosi na prekoračenje brzine, 24 na vožnju pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 16 prekršaja koji se odnose na uporabu mobitela u vožnji.



Policijska uprava Primorsko-goranska izvijestila je da je u subotu minulog vikenda, kod Zečevih Draga na autocesti Rijeka – Zagreb, u prebrzoj vožnji zaustavila Audi riječkih registracijskih oznaka. Vozač je jurio nevjerojatnih 265 kilometara na sat, na dijelu autoceste gdje je ograničenje brzine fiksirano na 110 kilometara na sat. Riječ je o brzini kakvu prometna policiji ne zabilježi često na hrvatskim prometnicama. Zbog “divlje vožnje” vozač će biti kažnjen prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Govoreći o pijanim vozačima, najveća koncentracija alkohola izmjerena je 70-godišnjem hrvatskom državljaninu, kojega je delnička policija zatekla u subotu kako upravlja osobnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka pri koncentraciji alkohola od 2,16 g/kg.


– Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti PU primorsko-goranske provedene su pojačane aktivnosti u prometu, s ciljem suzbijanja prometnih prekršaja koji su najčešći uzročnici teških prometnih nesreća. Osim prekršaja koji se odnose na neprimjerenu i nedozvoljenu brzinu te prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, policijski službenici su nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige te mobitela u vožnji, kao i ostale prekršaje, izvijestila je PU Primorsko-goranska.Tijekom akcije prometna policija je zabilježila 285 prekršaja, od kojih se 89 odnosi na prekoračenje brzine, 24 na vožnju pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 16 prekršaja koji se odnose na uporabu mobitela u vožnji.

– Policijski službenici također su zatekli i dva vozača koja su upravljala vozilima prije prava na stjecanje, a šest ih je zatečeno kako vozilima upravljaju za vrijeme izrečene zabrane upravljanja. Nadalje, utvrđeno je i sedam prekršaja koji se odnose na upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima i 103 ostalih prekršaja, izvijestila je policija.