Obiteljsko nasilje s kobnim završetkom

Pijana je muža ubola nožem u prsa: Gazio mi je po prstima, pala sam u nesvijest i onda uzela nož

P. N.

snimio Vjeran Žganec Rogulja / PIXELL

snimio Vjeran Žganec Rogulja / PIXELL

Ksenija Topolovčan pred sudom je ispričala da je nož uzela da bi se zaštitila. Samo tako ga je, tvrdi, mogla natjerati da se povuče. Optužena tvrdi da je, nakon što se vratila iz kuhinje u spavaću sobu, nastala tučnjava, da ju je muž tresnuo o ormar, nakon čega su u hrvanju zajedno pali na krevet.  



“Čula sam bicikl dok je dolazio i pravila sam se da spavam. Čim je legao, odmah me išutirao na pod, ali sam se uspjela dočekati na noge. Pobjegla sam u štagalj i tamo sam se skrivala sigurno pola sata do 45 minuta. Zatim je došao moj svekar i rekao da koju pičku materinu glumim tu, da se vratim u kuću jer Mirko spava. Nakon toga vratila sam se u kuću i vidjela supruga kako spava. Televizor je bio pojačan do daske i uzela sam daljinski da ga smanjim. U tom trenutku se on probudio i počeo me opet šutirati. Srušio me na pod, stavio koljena na moje laktove i počeo me udarati gdje je stigao. Gazio mi je po prstima, pala sam u nesvijest, a moj svekar je sve gledao i nije mi pomagao. Kad sam došla k sebi, vidjela sam da on spava te sam na četiri noge uspjela pobjeći u kuhinju i uzeti nož.”


Ovi navodi šokantno su svjedočenje tridesetogodišnje Ksenije Topolovčan, kojoj se sudi zbog ubojstva muža. Pred sudom je rekla da se za ubojstvo  ne osjeća krivom. Slučaj su pratili novinari portala e-podravina.


Početkom travnja Ksenija Topolovčan je pod utjecajem alkohola (2,6 promila) ubila muža. Zločin se odigrao u obiteljskoj kući u Budančevici. Mirko Topolovčan, žrtva ubojstva, umro je na putu do bolnice. Kseniju Topolovčan optužnica tereti da je 9. travnja ove godine, oko 19.00 sati, devet godina starijeg supruga ubola nožem u prsa, dok je ovaj ležao u krevetu. 




Ksenija Topolovčan pred sudom je ispričala da je nož uzela da bi se zaštitila. Samo tako ga je, tvrdi, mogla natjerati da se povuče. Optužena tvrdi da je, nakon što se vratila iz kuhinje u spavaću sobu, nastala tučnjava, da ju je muž tresnuo o ormar, nakon čega su u hrvanju zajedno pali na krevet.  Nož se, svjedočila je, naprosto zabio u žrtvu.


– Pokušavala sam mu pomoći, nisam to htjela učiniti. Ne znam otkud mi snaga da obranim svoj život u tom trenutku. Poručujem svim ženama da se maknu od nasilnika da se ne bi dovele u situaciju u kojoj sam sad ja. Ako jednom digne ruku, rekla je pred sudom Ksenija Topolovčan.