Akcija spašavanja

PROPALA U PROVALIJU DUBOKU 30 METARA: Vatrogasci izvukli teško ozlijeđenu 47-godišnjakinju

Hina

"Kada smo došli na teren kod unesrećene žene su već bili djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su joj davali infuziju, oslobodili joj dišne puteve i pružili svu potrebnu pomoć. Nakon toga je naš Spasilački tim preko padine i strmine izvukao unesrećenu", izjavio je voditelj akcije spašavanja Zvonko Pućo



Spasilački tim Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Splita u petak navečer je iz provalije duboke 30 metara na južnim padinama Marjana izvukao 47-godišnju ženu koja je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezena u splitski Klinički bolnički centar (KBC), doznaje se u subotu u splitkom JVP-u.


Spasiocima je trebalo nešto manje od sat vremena da na predjelu Instituta izvuku nesretnu ženu, koja je stradala nešto prije 19 sati kada je prilikom šetnje propala u provaliju i pala na teško dostupnu plažu.


 Splitski su vatrogasci dojavu dobili oko 19 sati nakon čega je njihov posebno obučeni Spasilački tim sastavljen od sedam ljudi s dva  vozila krenuo u spašavanje.


 “Kada smo došli na teren kod unesrećene žene su već bili djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su joj davali infuziju, oslobodili joj dišne puteve i pružili svu potrebnu pomoć. Nakon toga je naš Spasilački tim preko padine i strmine izvukao unesrećenu. Radilo se o zaista zahtjevnom, opasnom i nezgodnom terenu. Padina je jako strma, a nesretna je žena pala na greben uz obalu”, izjavio je za Hinu voditelj akcije spašavanja Zvonko Pućo.