Presuda za monstruozni zločin

PRESUDA TINU ŠUNJERGI U ZADRU: Ubojici roditelja 40 godina zatvora. Svjedoku koji nije prijavio – tri godine uvjetno

P. N.

snimio Dino Stanin / PIXELL

snimio Dino Stanin / PIXELL

Motiv ubojstva bio je strog roditeljski nadzor. Roditelji su, naime, primijetili da je sin upao u loše društvo, odnosno željeli su ga zaštiti od narkotika kojima je navodno bio sklon. Bila je to kobna odluka, zbog koje se Šunjerga odlučio pogubiti i oca i majku.



Županijski sud u Zadru osudio je Tina Šunjergu, ubojicu vlastitih roditelja, na dugotrajnu kaznu zatvora od čak 40 godina. Od dosuđenog vremena koje bi trebao provesti u zatvoru oduzet će se dosadašnji Šunjergin boravak iza rešetaka. Prijatelj ubojice, koji je bio s njim u automobilu kad je ubio majku, osuđen je na tri godine zatvora uvjetno, zbog neprijavljivanja kaznenog djela.


Podsjetimo, Tin Šunjerga najprije je ubio majku, dok su se vraćali automobilom iz polja. Ubojstvu je, rekosmo, bio prisutan i njegov prijatelj Ivan Škaričić. Ubojica je sa zadnjeg sjedišta automobila pucao majki u glavu.


Nakon ubojstva, pješice je otišao kući, gdje je u garaži zatekao oca. Pucao je i u njega. Pri ubojstvu je koristio očev pištolj.




Motiv ubojstva bio je strog roditeljski nadzor. Roditelji su, naime, primijetili da je sin upao u loše društvo, odnosno željeli su ga zaštiti od narkotika kojima je navodno bio sklon.


Bila je to kobna odluka, zbog koje se Šunjerga odlučio pogubiti i oca i majku.


Na suđenju najprije nije pokazivao emocije, ali kasnije se ipak slomilo te su mediji izvještavali i o njegovom “slomu živaca”.


Mediji su spekulirali da će biti osuđen na maksimalnu kaznu. Završilo je, evo, s 40 godina zatvora.