Suđenje za međunarodni šverc droge

PRESUDA BALKANSKOM NARKOSU: Petnaest godina za šest tona kokaina. Narko-bos nije htio iz zatvora

P. N.

foto: REUTERS

foto: REUTERS

 "Šarić je danas po drugi put osuđen da je bio na čelu kriminalne grupe koja je prošvercala 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Europu", javlja krik.rs. Balkanski narko-bos nije htio prisustvovati izricanju presude, zbog čega i nije doveden iz zatvora u sudnicu.



Jedan od najvećih balkanskih narko dilera svih vremena, Darko Šarić, na Višem sudu u Beogradu danas je osuđen na 15 godina zatvora, zbog međunarodnog šverca gotovo šest tona kokaina.


Kako javlja vjerodostojan beogradski medij, portal za istraživanje kriminala i korupcije krik.rs, Šarić nije prisustvovao izricanju presude.


Nakon osam godina suđenja, piše krik.rs, “Šarić je danas po drugi put osuđen da je bio na čelu kriminalne grupe koja je prošvercala 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Europu”. Balkanski narko-bos nije htio prisustvovati izricanju presude, zbog čega i nije doveden iz zatvora u sudnicu.




– Presuda nije pravomočna; tužitelj i optućeni mogu se na nju žaliti Apelacionom sudu, na kojem ostaje da donese pravomoćnu presudu.


– Šarić je u srpnju 2015. bio osuđen na 20 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ovu odluku ukinuo i naložio novo suđenje. Između ostalog, Apelacioni sud je istaknuo da se Šariću i članovima njegove grupe trebalo suditi po starijem, blažem zakonu, po kojem je maksimalna kazna za “njegovo kazneno djelo” – 15 godina zatvora, koliko je danas i dobio na Višem sudu, piše krik.rs.


Četiri godine suđenje Šariću je trajalo iako je on bio u bjekstvu, a policiji se predao u ožujku 2014. godine, dva dana nakon parlamentarnih izbora u Srbiji, informira novinarka Bojana Jovanović.


– Rekao je da se vratio jer se “promijenila politička klima” i da zbog toga očekuje pošteno suđenje, ali i da mu je, dok je bio u bjekstvu, nuđeno da prizna i dobije kaznu od deset godina – što je odbio, navodi krik.rs.