Zlouporaba droga

PALI RIJEČKI DILERI HEROINA Par koji je prodavao drogu završio iza rešetaka

Šarlota Brnčić

Arhiva NL / Sergej DRECHSLER

Arhiva NL / Sergej DRECHSLER



Jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela određen je jučer poslijepodne 42-godišnjem Denisu Vilku i 34-godišnjoj Senadi Hajdarević pod sumnjom da su počinili kaznena djela iz domene zlouporabe droga. Pored njih je osumnjičen i 32-godišnji Ivan Dubljević, a koji se već nalazi u istražnom zatvoru po drugom kaznenom postupku.


Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da su dvojica hrvatskih državljana od rujna prošle godine do ožujka ove godine u više navrata nabavljali heroin. Nadalje, da su drogu i tablete s popisa droga u više desetaka navrata prodavali konzumentima s područja Primorsko-goranske županije.


Pretragom doma i drugih prostorija 42-godišnjeg osumnjičenika na području Rijeke pronađeno je i oduzeto 40,80 grama heroina, dvije vage i drugi predmeti.




U vezu s počinjenjem ovih kaznenih djela dovodi se i 34-godišnja hrvatska državljanka, priopćili su iz policije, kao i da su po završetku krim istraživanja prijavljeni za deset kaznenih djela neovlaštene proizvodnja i prometa drogama.