Iza rešetaka

Ovo je napadač koji je u Stuparima brutalno pretukao čovjeka. Nesretnik je u životnoj opasnosti

Fiore Vežnaver

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Glavić je osumnjičen za nanošenje osobito teške tjelesen ozljede, za što može dobiti od tri do dvanaest godina zatvora. Stradali 63-godišnji R. P. uz niz hematoma na tijelu, zadobio je krvarenje u mozgu i u induciranoj je komi



Grubo je napao i vrlo teško ozlijedio muškarca s kojim se prije toga posvadio u kafiću, udarao ga je šakom u lice i kada ovaj više nije mogao pružiti nikakav otpor. Inkriminacija je to pod kojom je jučer u riječki zatvor smješten Ilija Glavić (48), osumnjičen za »nanošenje osobito teške tjelesne ozljede«, i to stavak tog kaznenog djela za koji mu prijeti kazna od tri do dvanaest godina zatvora.


Stradalnik, 63-godišnji R. P. hospitaliziran u sušačkoj bolnici, zadobio je krvarenje u mozgu, uz niz hematoma na tijelu, u induciranoj je komi i u stanju životne ugroženosti, naglašava se iz Državnog odvjetništva.


Grubi fizički obračun 48-godišnjaka s 15 godina starijim muškarcem dogodio se na parkiralištu ispred kafića »007« na Stuparima (Marinići) u srijedu oko 17.15 sati. Ilija Glavić, rodom iz sela kod Bosanskog Broda, tereti se da je žestoko nasrnuo na 63-godišnjaka nakon prepirke u lokalu. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, pretočenoj u policijsku kaznenu prijavu, kada se 63-godišnjak počeo udaljavati iz ugostiteljskog objekta u kojem su se dvojica prethodno sukobila, hodajući prema svom vozilu, Glavić je krenuo za njim, sustigao ga i povukao rukom prema sebi kako ne bi ušao u svoj auto.




Trenutak kasnije Glavić mu je, sumnja se, zadao udarac u lice, od kojeg je napadnuti počeo padati. Glavić ga je pridržao rukom da ne padne na tlo, pa mu zadao još jedan udarac šakom u lice. Tada je nesretni 63-godišnjak pao na tlo. Uspio se nekako pridignuti, no napadač nije odustajao, ponovo je krenuo prema njemu. Zadao je 15 godina starijem muškarcu novi udarac šakom u lice, nanovo u istu, desnu stranu. Nakon toga je nesretnik izgubio svijest i pao na tlo. Od zadanih udaraca šakom u glavu i udara u tlo, nesretni R. P. vrlo je ozbiljno ozlijeđen, toliko da se čak i strahuje za njegov život. Hitno je prebačen u bolnicu, pa hospitaliziran u Jedinici intenzivnog liječenja u sušačkoj bolnici, gdje je pod stalnom paskom liječnika.


Napadača je pak nakon incidenta privela policija, te ga podvrgnula kriminalističkom istraživanju. Koliko se može saznati, postoji snimka s nadzorne kamere na mjestu događaja koja ukazuje da je napadač žrtvi zadao višekratne udarce u glavu, pa i onda kada je bilo jasno da njegovog otpora više nema. Nakon okončane policijske istrage osumnjičeni Glavić predveden je na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, a na koncu, jučer poslijepodne, i pred sutkinju istrage Županijskog suda u Rijeci Kseniju Zorc. Sutkinja je prihvatila prijedlog tužiteljstva i Glaviću odredila istražni zatvor zbog dvaju razloga, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo i utjecati na svjedoke.