Sukob i remećenje reda

Ovo je muškarac koji je pucao na Božić u centru Rijeke; danas je odlučeno da ostaje u pritvoru

Slavica Kleva

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Sudac istrage je na prijedlog tužitelja osumnjičenom odredio mjeru istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja i zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.  U tijeku istrage tužitelj će ispitati sve svjedoke incidenta koji se zbio na riječkoj rivi uz ugostiteljske objekte u noći Badnjaka



Riječanin  u dobi 27 godina, osumnjičen za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom,  konkretnije, zbog  pucnjave na Badnjak u centru Rijeke, desetak minuta poslije podneva priveden je sucu istrage Županijskog suda Dušku Tišmi. 


Sudac istrage je na prijedlog tužitelja osumnjičenom odredio mjeru istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja i zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.  U tijeku istrage tužitelj će ispitati sve svjedoke incidenta koji se zbio na riječkoj rivi uz ugostiteljske objekte u noći Badnjaka.


S obzirom da je riječ o osobi protiv koje je otvoreno, odnosno u tijeku je  nekoliko kaznenih postupaka za raznovrsna kaznena djela, sudac istrage mu je odredio istražni zatvor i zbog opasnosti od ponavljanja djela.




Podsjetimo na događaj,  policijski službenici Prve riječke  policijske postaje  u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.


pucnjava u centru Rijeke, snimio Vedran KARUZA


pucnjava u centru Rijeke, snimio Vedran KARUZA



Sumnjiči se da je u utorak, 25. prosinca poslije pola noći sudjelovao u tjelesnom sukobu s više osoba, odnosno, remećenju javnog reda i mira ispred ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke u ulici Riva  gdje je bilo prisutno više desetaka gostiju.


Pritom je pucao iz vatrenog oružja čime je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.


No,  27-godišnjak je u međuvremenu  pobjegao i bio nedostupan policiji nekoliko dana. U subotu je oko  13 sati uhićen na području nadležnosti Policijske postaje Štrigova u Policijskoj upravi međimurskoj i doveden u riječku policijsku postaju  zbog daljnjeg provođenja kriminalističkog istraživanja.


Prijavljen je i za počinjenje prekršaja iz domene remećenja javnog reda i mira. 


pucnjava u centru Rijeke, snimio Vedran KARUZA


pucnjava u centru Rijeke, snimio Vedran KARUZA