Zgrozio Hrvatsku

Otac prijavljen za pokušaj četverostrukog teškog ubojstva, teško ozlijeđena curica na putu za Zagreb

Hina

Foto Facebook

Foto Facebook



ZADAR Muškarca (54) koji je u četvrtak ujutro u Pagu bacio s balkona na prvom katu obiteljske kuće svoje četvero djece policija je prijavila za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju, potvrdila je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.


Kasno poslijepodne ili navečer muškarac će biti priveden pritvorskom nadzorniku u Zadru, ističu u policiji.


Nakon počinjenog zvjerstva muškarac se sam prijavio policiji i trenutačno je još uvijek u prostorijama policijske postaje u Pagu gdje traje kriminalistička obrada.




Od četvero djece koju je jutros u Pagu s prvog kata obiteljske kuće bacio otac, troje ih je teško ozlijeđeno, a najteže 7-godišnja djevojčica koja je na odjelu intenzivne medicine zadarske bolnice stavljena na mehaničko disanje. Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja tijekom poslijepodneva sanitetskim vozilom bit će prebačena na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Zagreb, potvrdio je Hini ministar zdravstva Milan Kujundžić.


Nakon ponovljenih dijagnostičkih pretraga utvrđeno je kako nije došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja djevojčice, te je u dogovoru s ministrom zdravstva prof.dr.sc. Milanom Kujundžićem, dr.med. i ravnateljem Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof.dr.sc. Antom Čorušićem, dr.med., dijete vozilom Hitne medicinske pomoći uz pratnju anesteziološkog tima upućeno u KBC-a Zagreb – priopćili su iz zadarske bolnice.


Druga, osmogodišnja djevojčica, koja se također nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti je i stabilizirana, a ostalo dvoje djece je na kirurgiji, objavili su liječnici Opće bolnice Zadar na konferenciji za medije.


Ministrica Nada Murganić, koja je poslijepodne stigla u Zadar kako bi posjetila četvero ozlijeđene djece rekla je novinarima da je u zadarski Centar za socijalnu skrb poslala inspekcijski nadzor i nadzor rada stručnih službi jer su potrebni temeljiti inspekcijski izvidi.


Na novinarski upit zašto je obitelj s Paga bila u tretmanu centra za socijalnu skrb, ministrica je rekla da je »obitelj očito imala neke neprilike i probleme nad izvršavanjem roditeljske skrbi starijeg djeteta koje nije stradalo u ovoj tragediji«.