Rekordni nalaz

Otac Silvija Marića uspio ugurati najviše marihuane u jedan auto. Uhvaćen je na granici

P. N.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Riječ je o najvećoj količini marihuane pronađene u osobnom vozilu, prepravljenom urpavo u svrhu skrivanja opojne droge



Hrvatska granična policija i carinici na graničnom prijelazu Ilok-Bačka Palanka u nedjelju navečer zaplijenili su 74,4 kilograma marihuane koju je 66-godišnji muškarac iz Zagreba pokušao u Fiatu Multipli prokrijumčariti u Hrvatsku.


Osumnjičeni Zagrepčanin otac je poznatog bivšeg nogometaša Silvija Marića, Rajko Marić, neslužbeno doznaje Jutarnji. Riječ je o najvećoj količini marihuane pronađene u osobnom vozilu, prepravljenom urpavo u svrhu skrivanja opojne droge.


Droga je pronađena u nedjelju oko 20.40 sati, nakon što su carinici i policajci izdvojili sumnjivo vozilo za pregled te u podvozju uočili više PVC paketa oblijepljenih smeđom selotejp trakom, u kojima je bila biljna materija. U




z odgovarajući nalog, koji je izdao Županijski sud u Vukovaru, obavljen je pretres vozila te je pronađeno ukupno 137 paketa skrivenih po cijelom vozilu, u više preinačenih dijelova automobila.


Paketi su bili ispod ladica suvozačkog sjedala, stražnjih desnih i lijevih vrata, u rezervnom kotaču, u preinačenom prostoru u podvozju te u prostoru predviđenom za plinski spremnik automobila.


Navodno su se i policajci začudili koliko je droge uspio ugurati u sve spomenute “rupe” u autu. Pretpostavlja se da je marihuana proizvedena u Albaniji ili na Kosovu, a bila je namijenjena za prodaju u Hrvatskoj. Osumnjičeni Rajko Marić je uz odgovarajuću kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.


Nakon ispitivanja nadležno državno odvjetništvo odlučit će hoće li mu se odrediti istražni zatvor, piše Jutarnji.