Poznati pravnik

Odvjetnik Vladimir Gredelj optužen za prijetnju

Hina



Općinski sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu Općinskog državnog odvjetništva protiv bjelovarskog odvjetnika Vladimira Gredelja zbog kaznenog djela prijetnje, objavljeno je u utorak na e-oglasnoj ploči Općinskog suda u Bjelovaru.


Prema navodima Općinskog državnog odvjetništva, Vladimir Gredelj počinio je kazneno djelo prijetnje početkom listopada 2016. u Daruvaru nakon glavne rasprave održane kod Općinskog suda u Bjelovaru, Stalne službe u Daruvaru, kao punomoćnik tužitelja.


Nezadovoljan prijedlozima tužene strane, u namjeri da ustraši tuženika M. K., rekao mu kako će mu priuštiti da više ne obavlja posao koji radi, a što je kod M. K. izazvalo strah za budući rad u svom zvanju te strah za svoju materijalnu egzistenciju i egzistenciju svoje obitelji, navodi Odvjetništvo.




Općinsko državno odvjetništvo Bjelovar predložilo je da nadležni sud okrivljeniku za počinjeno kazneno djelo izrekne kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, s time da se temeljem odredbe članka 56. Kaznenog zakona odredi da se kazna zatvora u trajanju od 8 mjeseci neće izvršiti ako za vrijeme od 2 godine ne počini novo kazneno djelo.