Uhićenje na Bajakovu

Odbjegli vozač kombija koji je prevozio migrante priveden u sisački zatvor

Hina

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

U sisačkom se zatvoru nalaze i trojica njegovih pomagača, koji su ranije otkriveni i uhićeni na graničnom prijelazu Bajakovo



SISAK Srbijanski državljanin (45) osumnjičen da je prošlog tjedna vozio kombi s 11 migranata koje je ostavio da tonu u Kupi, pa pobjegao, doveden je u istražni zatvor u Sisku, potvrdio je u subotu glasnogovornik Policijske uprave sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik.


Osumnjičeni je uhićen u petak navečer na graničnom prijelazu Bajakovo, kada je autobusom htio prijeći u Republiku Srbiju. Njemu je već ranije sudac istrage Županijskog suda u Sisku odredio istražni zatvor koji može trajati do mjesec dana. U sisačkom se zatvoru nalaze i trojica njegovih pomagača, koji su ranije otkriveni i uhićeni na graničnom prijelazu.


Kačmarčik je rekao kako još nije poznato gdje se nalazio i kuda se proteklih pet dana kretao 45-godišnjak nakon što je napustio tonući kombi s migrantima pri čemu je jedna migrantica poginula.




Ustanovljeno je jedino kako je osumnjičeni u autobus za Srbiju ušao na području Grada Zagreba.


Ostali će se detalji, kako se očekuje, rasvijetliti u daljnjem kriminalističkom istraživanju.


Desetero migranata spašenih iz kombija zatražili su azil u Hrvatskoj, nalaze se u zagrebačkom prihvatilištu za tražitelje azila i svi su u dobrom zdravstvenom stanju.