Zavod za sudsku medicinu

Obdukcija potvrdila da je migrant na Ćićariji umro zbog smrzavanja: ‘Na tom se terenu nije teško izgubiti’

Romana Crgol

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Mještani okolnih sela nisu iznenađeni smrću nesretnika već ističu kako se na tako teško prohodnim terenima nije teško izgubiti čak ni onima koji područje vrlo dobro poznaju, a kamoli migrantima



MATULJI Beživotno tijelo ilegalnog migranta pronađeno je u utorak u šumskom području Vodni dol na Ćićariji.


U Žejanama je ranije tog dana zaustavljen sudanski državljanin u pokušaju prelaska granice koji je policajca zamolio kako bi mu pomogao pronaći prijatelja koji se na putu kroz nepregledne, šumovite predjele negdje izgubio. Organizirana je velika potraga koja je nažalost okončana pronalaskom beživotnog tijela mladog imigranta na vrlo nepristupačnom terenu na oko tisuću metara nadmorske visine.


– Ime i identitet stranog državljanina još nisu potvrđeni, a svi potrebni uzorci kako bi se identitet saznao proslijeđeni su policiji. Utvrdili smo da je mladić nažalost preminuo zbog smrzavanja, izjavili su nam danas iz Zavoda za sudsku medicinu gdje je tijelo nesretnog čovjeka i prevezeno odmah po pronalasku.




Mještani okolnih sela nisu iznenađeni smrću nesretnika već ističu kako se na tako teško prohodnim terenima nije teško izgubiti čak ni onima koji područje vrlo dobro poznaju, a kamoli migrantima.


Niske temperature velika su prijetnja ilegalnim migrantima koje krijumčari nerijetko ostavljaju da se sami snalaze po šumskim bespućima.