Prometni prekršaji

OPROSTILI IM TISUĆE KUNA? Dvojica prometnih policajaca i četvero vozača pod istragom zbog mita

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Uz policajce koji su »tražili i preuzeli« novčane nagrade zbog davanja mita su osumnjičeni po jedan hrvatski i austrijski državljanin te dvojica državljana BiH



ZAGREB Uskok je na temelju prijave karlovačke policije pokrenuo istragu protiv dvojice prometnih policajaca i još četiri osobe koji su ih navodno podmitili kako bi im ‘oprostili’ kazne od dvije do pet tisuća kuna.


Uz policajce koji su »tražili i preuzeli« novčane nagrade zbog davanja mita su osumnjičeni po jedan hrvatski i austrijski državljanin te dvojica državljana BiH.


»Osnovano se sumnja da su I. i II. okr., kao policijski službenici ovlašteni i dužni nadzirati sigurnost cestovnog prometa, 18. svibnja 2018. u Karlovcu u više navrata postupili suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer nisu, nakon što su utvrdili počinjenje prekršaja za koje je propisana kazna od 2.000 do 5.000 kuna, sankcionirali i evidentirali počinitelje prekršaja u Informacijski sustav Ministarstva unutarnjih poslova te u izvješću o postupanju po radnom nalogu.




Zauzvrat su okrivljeni policijski službenici od okrivljenika tražili i preuzeli novčane nagrade koje su međusobno podijeli, a ne sankcioniranjem počinitelja prekršaja okrivljenicima su, na štetu proračuna Republike Hrvatske, pribavili nepripadnu imovinsku korist«, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.