Iznio obranu

Novi detalji subotnjeg premlaćivanja pred Esplanadom: ‘Zapamti ovo lice. Ja sam Vjeko Sliško, ubit ću te’

P. N.

Foto Dalibor Urukalović / PIXSELL

Foto Dalibor Urukalović / PIXSELL

Prema Sliškovoj obrani, Petrač je njega prvi udario, a cijeli događaj je snimilo najmanje šest nadzornih kamera, koje bi trebale dodatno rasvijetliti okolnosti sukoba



“Zapamti ovo lice, rekao sam ti, zapamti ovo lice. Ja sam Vjeko Sliško. Ubit ću te!”. Ovim se riječima, doznaje se iz policijskih izvora, Vjeko Sliško (29) navodno obratio Hrvoju Petraču u subotu oko 22,25 sati ispred hotela Esplanade, nakon čega su poletjele šake. 


Nakon tučnjave, Sliško je prvo ušetao u hotel i ubrzo nestao sve do jučer u 8 ujutro kad je sam ušetao u sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici. Petrač je, pak, zadobio prijelom gležnja s iščašenjem te višestruke kontuzije glave i lica. 


Za policiju su, piše Jutarnji list, Sliškovi potezi imali obilježja zastrašivanja, ali smatraju kako je do sukoba došlo zbog problema oko parkinga i da sukobljeni dvojac nije znao da će se u subotu navečer sresti ispred hotela. 




Prema Sliškovoj obrani, Petrač je njega prvi udario, a cijeli događaj je snimilo najmanje šest nadzornih kamera, koje bi trebale dodatno rasvijetliti okolnosti sukoba.


– Moj branjenik je porekao sve što mu se stavlja na teret. Iznio je aktivnu obranu i dao svoje viđenje cijele situacije. Mogu samo reći da je mjesto događaja dobro pokriveno videonadzorom i da je moj klijent zadobio prvi udarac nakon čega je pružio otpor. Nema nikakvog govora da je bilo ikakve namjere s njegove strane – rekao je za Jutarnji list Sliškov odvjetnik Milko Križanović.


Mladi Sliško, inače, također je stari znanac policije i već je punio crne kronike nasilnim ispadima, nekontroliranom vožnjom, ali i pucanjem iz kalašnjikova po jednom zagrebačkom noćnom klubu.