Ispovijest nizozemskog turista

Nizozemac o noći strave u splitskom klubu: ‘Platio sam VIP stol 1.000 eura, na kraju sam pretučen šipkom’

P. N.

Ilustracija iStock

Ilustracija iStock

Izašli smo u vikend provod u klub u kojem smo platili VIP stol oko tisuću eura. Bilo nas je devet te je jedan zaspao za stolom i izbacivači su nam kazali da moramo otići iz kluba. Odlučili smo ići kući i mirno se ustali od stola, a kako sam bio posljednji najednom me netko iz čista mira gurnuo te sam pao niz stepenice



Mjesec dana nakon što je 34-godišnji nizozemski turist brutalno pretučen u noćnom klubu u Splitu i to istom onom u kojem je ljetos premlaćena i mlada Splićanka – doznaje se više detalja neugodnog incidenta.


Slobodna Dalmacija otkriva kako su Nizozemac i njegovo društvo su izbačeni iz kluba zato što je jedan od njih zaspao u VIP separeu, a kada su se pobunili dvojica od njih su gurnuti niz stepenice. Potom je još muška osoba odjevena u crno je došla do 34-godišnjaka i udarila ga nekoliko puta šipkom u desno koljeno. Svi ovi detalji stoje i u potvrdi policije, gdje su, da stvar bude gora, Nizozemci pritvoreni na pet sati jer su tretirani kao pijani izgrednici.


Nizozemac je zadobio puknuće tetive i tetivne trake. Operiran je i ne smije hodati tri mjeseca, a liječnici nisu sigurni da će mu se koljeno ikada potpuno oporaviti. 


– Izašli smo u vikend provod u klub u kojem smo platili VIP stol oko tisuću eura. Bilo nas je devet te je jedan zaspao za stolom i izbacivači su nam kazali da moramo otići iz kluba. Odlučili smo ići kući i mirno se ustali od stola, a kako sam bio posljednji najednom me netko iz čista mira gurnuo te sam pao niz stepenice. Dok sam ležao na podu, jedan od izbacivač je uzeo metalnu šipku i udario me više puta njome po koljenu. Nisam mogao hodati jer mi se “čašica” koljena okretala na drugu stranu od prirodnog položaja. Prijatelji su pozvali Hitnu pomoć te mu mi namjestili i povezali koljeno. Nakon toga su mene i jednog prijatelja strpali u zatvor na pet sati, iako mi nismo ništa napravili, priča Nizozemac za Slobodnu, dodajući da je policija tek ujutro vidjela snimke nadzorne kamere.




No svejedno su morali platiti novčanu kaznu – “zbog pijanstva”.


– O svemu sam obavijestio i Nizozemsku ambasadu. U policiji su mi rekli da ovo nije prvi put da se tako nešto dešava u klubu i namjeravam naći odvjetnika u Hrvatskoj i tužiti taj objekt. Zanima me je li redar još uvijek zatvoren – upitao je J.M. 


Slobodna Dalmacija otkriva da redar nije ni dana proveo u zatvoru. Prijavljen je za počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede. Redar je prijavljen, ali nije bilo dovođenja pritvorskom nadzorniku te se brani sa slobode od prvoga dana. Radi se, inače, o 31-godišnjaku koji je dva mjeseca ranije izašao iz zatvora gdje je “ležao” zbog iznude.