Granični prijelaz Jasenovac

Nijemac pokušao prošvercati 13.500 kutija cigareta i 510 ampula testosterona

Hina

Reuters

Reuters

Njemački državljanin je u kombiju pokušao iz BiH u Hrvatsku prošvercati 13.497 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija RH i 510 ampula zabranjenog »Testosterona depo«, no policija i carina na prijelazu u Jasenovcu su to spriječili i robu zaplijenili, a on je pritvoren, izvijestila je sisačko-moslavačka policija u četvrtak na konferenciji za novinare u Sisku



SISAK Njemački državljanin je u kombiju pokušao iz BiH u Hrvatsku prošvercati 13.497 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija RH i 510 ampula zabranjenog »Testosterona depo«, no policija i carina na prijelazu u Jasenovcu su to spriječili i robu zaplijenili, a on je pritvoren, izvijestila je sisačko-moslavačka policija u četvrtak na konferenciji za novinare u Sisku.


Voditelj Službe krim policije Policijske uprave Igor Pasanec je rekao da je to najveća pojedinačna zapljena cigareta i ampula u posljednjih pet godina. Tržišna vrijednost zapljene iznosi oko 400.000 kuna. Tijekom daljnjeg kriminalističkog postupanja bit će ustanovljeno je li njemački državljanin imao suradnike u Hrvatskoj.


Osumnjičeni 55-godišnjak se u nedjelju 8. srpnja oko 22 sata na granični prijelaz u Jasenovcu dovezao u kombiju njemačkih registarskih. Policijski službenici i djelatnici carine uočili su veću količinu cigareta. Zbog sumnje u izbjegavanje carinskog nadzora vozač je uhićen, a nalogom Županijskog suda u Sisku vozilo je pretraženo, pa su djelatnici PU sisačko-moslavačke ustanovili kako je prerađeno za šverc. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.




Kako je na konferenciji za novinare rekao načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut, uspješna je akcija rezultat vrlo dobre terenske suradnje djelatnika policije i Carine. Dodao je kako je tijekom akcije ostvarena je i djelotvorna suradnja s policijom BiH. Već poslovičnu suradnju s policijom, potvrdio je i Tomo Stublija iz Carinskog ureda u Jasenovcu.


Kazna za djelo izbjegavanja carinskog nadzora i neovlaštene proizvodnje i prometa tvari zabranjenih u sportu, kreće se između šest mjeseci i pet godina zatvora.