Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. veljače 2020.
Drama u Puli

foto/video Na pulskoj Verudi u požaru uništena vila: 'Sve je izgorjelo, nema više ničega'

Foto Glas Istre
Foto Glas Istre
Autor: ,
Objavljeno: 22. lipanj 2019. u 17:03 2019-06-22T17:03:57+02:00

PULA Sve je izgorjelo, nema više ničega, žalosno i šokirano je kazao stanar stare vile u Širolinoj ulici na Verudi u Puli čije je potkrovlje uništeno u požaru koji je buknuo oko 14.20 sati. On u vrijeme izbijanja požara, na sreću, nije bio u kući već je u Širolinu došao 20-ak minuta nakon što mu je javljeno za požar, javlja Glas Istre.

Vatrogasci su u intervenciju pozvani u 14.25 sati i brzom reakcijom spriječili širenje vatre na prizemlje. Gusti dim privukao je brojne znatiželjnike koji su u nevjerici promatrali kako plamen uništava krovište stare vile prekriveno azbestnim pločama.

Policija je za vrijeme gašenja požara zatvorila za promet dio Budicinove ulice od raskrižja s Tomasinijevom do Široline gdje su brojni vatrogasci s dva vozila nastojali obuzdati plamen. Nakon pola sata gašenja, dok je iz unutrašnjosti još izlazio dim, vatrogasci su se popeli u potkrovlje i nastavili s gašenjem.

verudela4

- Ne mogu vjerovati koliko je malo potrebno da plamen sve uništi, kazala je stanarka susjedne zgrade koja je promatrala dramatična nastojanja vatrogasaca da obuzdaju požar.

- Prava je sreća da nitko nije bio u vili i da je dosta udaljena od najbliže kuće u čijem se prizemlju nalazi kafić Cabahija. Hodao sam Budicinovom i vidio gusti dim. Prvo sto sam pomislio je da opet gori Cabahija koja je prije nekoliko godina bila uništena požarom.

Ali onda sam vidio da je u pitanju prva kuća na ulazu u Širolinu. Predivna vila... Netko je već pozvao vatrogasce tako da su se stvorili tu u par minuta. Okupljeni ljudi pričali su da je u kući dijete, ali se ispostavilo da to nije istina, priča Puljanin koji je među prvima uočio plamen na staroj vili u kojoj živi samo jedan podstanar. 

verudela2

Uzrok požara koji je prouzročio veliku materijalnu štetu kako vlasnicima, tako i podstanaru koji je ostao bez ičega zasad nije poznat, a mnogi su spekulirali da je, budući da je riječ o staroj građevini, izbio zbog dotrajalosti električnih instalacija. No, kako bi se utvrdio točan uzrok policija će s inspektorom zaštite od požara obaviti očevid.

verudela3

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.