Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. siječnja 2020.
Makinacije s karticama

'NAPADALI' BANKOMATE DILJEM HRVATSKE Uhićena dvojica Bugara koji su se domogli barem 100 tisuća kuna

Snimio Damir ŠKOMRLJ
Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 21. studeni 2017. u 17:14 2017-11-21T17:14:00+01:00

Bugarski tandem, u dobi od 30 i 32 godine, sumnjiči se da je delikte počinio na području više hrvatskih policijskih uprava, pa tako djelatnici organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske istragu provode i u suradnji sa službenicima PU međimurske, zagrebačke, zadarske i varaždinske

RIJEKA  Dvojica bugarskih državljana uhićena su pod sumnjom da su korištenjem kartica napali bankomate više novčarskih ustanova i tako se domogli barem 100 tisuća kuna, objavila je Policijska uprava primorsko-goranska. 

Bugarski tandem, u dobi od 30 i 32 godine, sumnjiči se da je delikte počinio na području više hrvatskih policijskih uprava, pa tako djelatnici organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske istragu provode i u suradnji sa službenicima PU međimurske, zagrebačke, zadarske i varaždinske.

Policija ih sumnjiči da su u razdoblju unatrag tri tjedna, od 28. listopada do ponedjeljka, na području većine navedenih policijskih uprava, korištenjem bankovnih i raznih kartica nekoliko trgovačkih lanaca, napadali bankomate i izvlačili novac.

Zasad se barata svotom od 100 tisuća kuna koje su se makinacijama domogli Bugari. U sklopu dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga vozila koje su koristili, a pritom je pronađeno i oduzeto više od 12 tisuća eura te predmeti korišteni za počinjenje kaznenih djela (alat, bankovne i druge kartice i drugo).

Policija je objavila da se Bugari zasad sumnjiče za 14 kaznenih djela računalne prijevare i isto toliko  teških krađa.

»Kriminalističko istraživanje se nastavlja«, objavila je danas poslijepodne PU primorsko-goranska, iz koje se najavljuje da će bugarski državljani tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.