Odali ga otisci

Modno osviješteni lopov iza brave: U Rijeci ukrao markiranu odjeću vrijednu 20.000 kuna

Romana Crgol



RIJEKA Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe, istražni zatvor određen je 26-godišnjem A. Z. kojeg se sumnjiči da je 25. veljače oko 22 sata provalio u osobno vozilo »renault twingo,« u vlasništvu 45-godišnjeg hrvatskog državljanina. A.Z. se sumnjiči da je savio gornji dio vozačevih vrata na osobnom automobilu te progurao ruku kako bi posegnuo za crnom putnom torbom te tri plastične vrećice, koje su se nalazile unutar automobila, s namjerom da ih ukrade.


U putnoj torbi i vrećicama nalazila se markirana roba raznih poznatih brendova, među ostalim i odjeća brendova Dolce&Gabbana, Armani i Tommy Hilfinger. Mladi lopov tako je otuđio 10 ženskih i muških jakni, 20 ženskih majica, kao i razne druge skupocjene predmete vrijednosti procijenjene na oko 20.000 kuna.


Osnovana sumnja sukladno kojoj mu je jednomjesečni istražni zatvor i određen temeljila se na pronađenim papilarnim tragovima tj. otiscima prstiju dlana lijeve ruke na osobnom vozilu te činjenicci da je u njegovu posjedu pronađena oduzeta odjeća, koju je 45-godišnji vlasnik prepoznao kao svoju. Jednomjesečni istražni zatvor određen mu je s obzirom da je utvrđeno da kod 26-godišnjaka postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela.