Ivan Jelić

Mladom Lošinjaninu godinu dana zatvora zbog prijetnji Plenkoviću oko aviona

Slavica Kleva

Photo Goran Kovacic/PIXSELL

Photo Goran Kovacic/PIXSELL

Optužnicom se Malološinjanin Ivan Jelić teretio za kazneno djelo ozbiljne prijetnje smrću upućene službenim osobama u obavljanju javne ovlasti

RIJEKA Ivan Jelić (23) s Malog Lošinja nepravomoćno je osuđen na 12 mjeseci zatvora s rokom kušnje od 4 godine jer je telefonom prijetio dužnosnicima Vlade u prvom redu premijeru Andreju Plenkoviću. Presudu je izrekla sutkinja Vera Holjević Marincel držeći da će se izrečenom sankcijom postići zakonska svrha kažnjavanja s obzirom da je neosuđivan relativno mlade životne dobi.

Optužnicom se Malološinjanin Ivan Jelić teretio za kazneno djelo ozbiljne prijetnje smrću upućene službenim osobama u obavljanju javne ovlasti. Sa svog mobilnog telefona 4. travnja prošle godine nazvao je javno dostupni telefon Vlade i zatražio da ga spoje s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.


Javila se osobna tajnica Đurdica Pavličević koja ga je upitala treba li premijera privatno ili službeno i tko ga zapravo treba.


On je rekao da ga treba Ivan Jelić govoreći joj da “Vlada RH ima novac za kupnju aviona ali nema novac za bolesnu djecu, da će on isto kupiti avion i potom raznijeti i srušiti Vladu, premijera i nju, da će naći premijera Plenkovića, zgromiti ga i ubiti ga, da je svjestan svega i da dobro zna što govori, nastavljajući da će doći do nje i premijera, pokazati gdje je premijeru mjesto, sve ih ubiti iz razloga što nemaju novac za bolesnu djecu, a imaju za skupe avione.”