Tragedija

Mladić poginuo u Ledenicama na stup dalekovoda penjao se zbog kabela? ‘U šoku smo’

Martina Jednobrković

Ilustracija / Foto V. Karuza

Ilustracija / Foto V. Karuza

Prema riječima mještana, stradao je mladić iz romskog naselja Nova Krasa pored Novog Vinodolskog po imenu Đulijano, a njihove su pretpostavke da se po stupu penjao kako bi došao do kabela i zatim ih prodao



NOVI VINODOLSKI Još uvijek do kraja nisu razjašnjene okolnosti pod kojima je u polju u Ledenicama, naselju u zaleđu Novog Vinodolskog u petak navečer od strujnog udara poginuo 29-godišnjak. Prema riječima mještana, stradao je mladić iz romskog naselja Nova Krasa pored Novog Vinodolskog po imenu Đulijano, a njihove su pretpostavke da se po stupu penjao kako bi došao do kabela i zatim ih prodao.


Naime, u okolici Ledenica ima dosta dalekovoda za visoki napon, ali mnogi od njih su novi i nisu u funkciji, odnosno još »preko« njih ne idu žice  jer su nanovo postavljeni i tek čekaju da uđu u funkciju. Na nesreću mladića, na stupu na koji se penjao kabeli su bili pod naponom.


Da je zaista stradali iz Nove Krase, te da se zove Đulijano, potvrdili su nam i njegovi sumještani te članovi obitelji. 




– Molim vas, ne mogu ništa govoriti, u šoku sam – sa suzama u očima kazala nam je jedna od članica obitelji. 


Policijski službenici iz Crikvenice, koji su proveli očevid, još uvijek ne daju informacije, a čeka se i službeno izvješće  Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci gdje je tijelo nesretnog mladića  nakon stradavanja završilo.


*OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU NOVOG LISTA, U NEDJELJU, 24. VELJAČE 2019.