Uvjetno osuđen

Mladi Opatijac kriv je za lanjsku nesreću blizu tunela Učka

Marina Vukšić

arhiva NL

arhiva NL

Opatijac je škodom octavijom oduzeo prednost motociklu marke BMW



Općinski sud u Puli kaznenim je nalogom izrekao sankciju 23-godišnjem Mariju R. iz Opatije, koji je uvjetno osuđen na tri mjeseca zatvora zbog prometne nesreće koju je početkom kolovoza 2017. godine izazvao nedaleko od tunela Učka, a u kojoj je teže ozlijeđen 33-godišnji njemački državljanin S. M. Mario R. neće morati u zatvor ukoliko tijekom godine dana od pravomoćnosti naloga ne bude ponovo počinio kazneno djelo. Ukoliko se na nalog bude žalio, vodit će se klasičan sudski postupak.


Proglašen je krivim jer je iz nehaja prouzročio nesreću koja je za posljedicu imala tešku ozljedu drugog sudionika u prometu.


Dogodilo se to 8. kolovoza prošle godine, kad je krećući se škodom octavijom riječke registracije izlaznom trakom s ceste A8 (tunel Učka – Rogovići) prema raskrižju s državnom cestom tunel Učka – Vranja i županijskom cestom tunel Učka – stara cesta za Učku, zanemario znak »stop«, uključio se na državnu cestu i skrećući ulijevo u smjeru mjesta Vranja oduzeo prednost motociklu marke BMW, kojim se iz smjera Vranje prema županijskoj cesti kretao S. M.




Motocikl je prednjim dijelom udario u zadnji lijevi bočni dio škode, uslijed čega je motociklist S. M. pao s BMW-a i zadobio prijelom desne podlaktice. Škoda octavia se uslijed siline udarca odbila i zadnjim desnim bočnim dijelom udarila u zaštitnu metalnu ogradu. Vozač škode koji je priznao krivnju prošao je bez ozljeda.